От х:

Днес в x:

Янакиева подпуква магерницата в Студена

Може би си спомняте нашата публикация за плачевното състояние на магерницата , която се намира на гробището в село Студена. Изпратихме сигнал до РДНСК - Перник, откъдето явно са се задействали и са наредили на кмета на Община Перник да предприеме незабавни действия. В свое писмо до нас кмета Янакиева казва: "Изнесеното в жалбата относно състоянието на магерницата на село Студена отговаря на действителността. Сградата е силно напукана, без външна мазилка, с обрушена тухлена зидария и разпадаща се дограма. Поради това тя е застрашена от самосрутване и е опасна за живота и здравето на хората, които я ползват". По нататък в писмото си Янакиева назначава комисия, която да установи състоянието на сградата и да даде препоръки за по-нататъшни действия на Общината съгласно закона за недопускане на нещастен случай.

Назначената от общината комисия е трябвало да започне работа на 24.02.2012 г. и в едноседмичен срок е трябвало вече да изготви протокол със становище за физическото състояние на сградата.

Надяваме се Община Перник да ни уведоми за резултатите от работата на комисията за да можем и ние да ви уведомим каква ще бъде по-нататъшната съдба на магерницата в село Студена.

По-долу ви представяме кратко видео, на което може да се види плачевното състояние на тази сграда.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини