От х:

Днес в x:

Разкриха "Анонимните", не са хакерска група

Anonymous не са хакерска група, те са обикновени потребители като мен и теб

Anonymous, или Анонимните не са толкова анонимни и не са толкова хакери! Всъщност Анонимен може да бъде всеки един от вас, „хаквайки” даден сайт чрез претоварване. Според българския вариант на Уикилийкс bivol.bg, Anonymous са съвсем обикновени потребители, които без кой знае какви умения и хакерски ум могат да съборят всеки сайт. И на него няма да пише, че е обект на хакерска атака, а че е „временно недостъпен”. И в това няма да има нищо незаконно.

Ти и аз също можем да „хакнем” даден сайт – нужно е само в уречен час да посетим страницата му и да я презареждаме непрекъснато. Така, със съдействието на още много такива като нас, сайтът блокира.

Това, всъщност, е честа практика в интернет и е платена. По форумите се набират такива потребители, които в точно определено време започват да презареждат даден сайт. Поръчителят често има политически интереси електронното издание да не функционира известно време.

И тук няма нищо незаконно. Никой не може да ви забрани да посещавате даден сайт или да ви държи сметка защо сте цъкали интензивно с мишката по пет пъти на секунда. Може сайтът просто да не се е зареждал! Повечето сайтове имат защити срещу подобни „шокови посещения”, но въпреки това пак могат да станат обект на т.нар. Anonymous.

Не такъв беше случаят с Афера.бг, който бе хакнат от определена хакерска група – целенасочено, показно и зрелищно.

Има случаи, в които се мобилизират милиони потребители, презареждайки сайта по едно и също време, докато накрая той блокира. И те всичките са „Анонимни” – Anonymous.

Източник: razkritia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини