От х:

Днес в x:

Марио Бисеров: Заради Бисер, бутнаха язовира на кмета Гошо

Марио Бисеров разкри, премълчавани според него, истини за Бисер

Заради истерията покрай наводнението на село Бисер, бутнаха язовира на кмета Гошо, който той държеше чрез поставени лица през последните 2 години. Това заяви на пресконференция лидерът на КТ „Подкрепа“ Хасково Марио Бисеров. Синдикалистът визираше източения до дупка язовир Елена. Според Бисеров, този язовир нямал абсолютно никакво отношение към ново наводнение на село Бисер, но бил бутнат от противниците на Георги Иванов заради поражението им на местните избори:„Искаха да му го върнат, щото малко ги направи за смях тук в Хасково“. Напомнянето, че язовирът се води на други арендатори бе оборено с усмивка от Марио Бисеров: „От две години някак си ,премина към кмета с помощта на горския. Тия другите са подставени лица“. Според Бисеров, яз. Елена е толкова малък, че дори и цялата дига да се скъса наведнъж, няма да вдигне нивото на река Бисерска- „Не е като Ивановския-2 млн кубика вода“. „Елена“ обаче има 1 млн кубика, поне според Красимир Бойчев, чиято съпруга бе последният арендатор на водоема. И тези кубици отиват право в яз. Иваново. Въпреки всичко, не било опасно, категоричен е Бисеров, който е родом именно от село Бисер.

Според него далеч по опасен е язовир Орешец, за който никой не пита. „Аз даже не знам кой го стопанисва, вие знаете ли?“ риторично попита журналистите Бисеров. По думите му, ако Иваново е потопило 1/3 от Бисер, то Орешец ще изпрати цялото село под вода.

Синдикалистът направи и още по-скандално изявление. Според него, 48 часа преди драмата на 6-ти февруари, имало хора които работели по укрепяване на стената на яз. Иваново, защото се знаело, че поддава. Никой обаче не предупредил официално. Разчуло се едва на утринта на 6-ти февруари, минути преди да връхлети приливната вълна. „За едни 100 кила риба, издавиха хората“ коментира Бисеров. Иваново и Елена са рибарски язовири и източването им унищожава рибните запаси, които са главното богатство за арендаторите. Бисеров обаче не каза кои са арендаторите на Иваново и кой е укрепявал стената в дните преди бедствието.

Марио Бисеров нямал намерение да говори за Бисер, но бил провокиран от публикации в медиите че брат му Христо Бисеров дал 4 000 за бедстващото село. „Това не е вярно, Христо е част от дарилите в откритата от КТ Подкрепа-Хасково сметка за набиране на помощи. 7-8 хиляди лева дарени от структурите в страната са вече дарени на бисерци. Останалото са инсинуации“.

Като това, че наводнението било изненада. Марио размаха книга за с. Бисер написана от управлявалия три мандата бивш кмет Павел Павлов. В нея в прав текст, Павлов казва, че Иваново и Орешец заплашват с наводнение селото, но повече от 10 години никой не му обърнал внимание.

„Управляващите са тежко неуважавани от мен хора“ завърши синдикалиста, който призна, че първоначалния повод за срещата му с журналисти е бил 22 годишнината от създаването на синдикат „Подкрепа“ на 8-ви февруари. Драмата на родното му село обаче променила първоначалните му намерения и Бисеров решил да говори за Бисер заради премълчаваните и изкривявани според него истини.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини