От х:

Днес в x:

Хасковският кмет получава чекове

Министър Павлова връчва чека на Георги Иванов и д-р Венко Балабанов

Чек за 6 млн 228 хиляди лева получи днес в Благоевград хасковският кмет Георги Иванов. Парите му бяха връчени лично от министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и са за изграждането на лъчетерапевтичен комплекс към хасковският Онкодиспансер. На събитието присъстваше и шефът на диспансера д-р Венко Балабанов. Хасковският общински съвет вече гласува отпускането на 213 хиляди лева местно съфинансиране към проекта. Местното съфинансиране бе задължително условие за спечелването му.

С тази сума ще се изгради допълнителна секция към Онкодиспансера, който сега обслужва болните от две области- Хасково и Кърджали. Лъчетерапевтичният комплекс ще позволява дълбока диагностика и лечение на определени заболявания, които досега бяха препращани към Стара Загора и Пловдив. Още през октомври миналата година д-р Балабанов даде някои подробности-необходимо е да се изградят защитени бункери, сравнително отдалечени от жилищни райони, тъй като става дума за опасното радиационно лъчение. Поради тази причина комплексът не може да е на територията на хасковската МБА, където иначе се помещава Онкодиспансера. Месец по късно, замкмет Нели Станева анонсира, че обектът ще се изгражда в Болярово-мястото вече е било уточнено. Утре се очакват още подробности по темата.

Средствата за изграждането на лъчетерапевтичния комплекс са безвъзмездна помощ по оперативна програма "Регионално Развитие". В рамките на тази програма бяха раздадени 88.4 млн лева на 18 общински и областни болници и лечебни заведения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини