От х:

Днес в x:

Дъщеря иска 100 000 лв. кръвнина от убиец. Лед скова Хасково, живакът пада още. Преглед на печата

Дъщеря иска 100 000 лв. кръвнина от убиец, пише в заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Диана Здравкова, дъщеря на убития в с. Лозен Здравко Тодоров, ще предяви граждански иск за 100 000 лв. към убиеца Никола Атанасов. В петък той поиска съкратено производство, което означава, че признава всичко, описано в обвинителния акт. Съдът пък е длъжен да му наложи наказание под предвидения в закона минимум. Петъчното заседание бе отложено заради отсъствието на адвокатката му. Заедно с Атанасов на подсъдимата скамейка застават още трима, обвинени в укривателство.

Здравко Тодоров бе убит през април миналата година, когато четиримата подсъдими нахлули пияни в дома му, искали цигари.

Французи наливат 100 млн. евро за „зелен” ток, водещо на 1-ва. Компанията приключва изграждането на фотоволтаичен парк край с. Срем.

Димитровградският център с безплатен интернет, акцент от 2-ра. Безжичната мрежа трябва да заработи до 1 март.

Набират средства за Ирина във Фейсбук, водещо на 2-ра. Приятели на Ирина Мишонова от Хасково, която повече от година е в будна кома, организират събиране на средства за семейството й. Нужното й лечение и рехабилитация излиза над 2000 седмично. В дописката са посочени и банкови сметки.

Микробус смаза дядо, Рено се обърна по таван, бус се заби в тир, няколко заглавия за инциденти по пътищата, на 3 страница.

5.6 млн. лв. от общински имоти очаква Хасково през 2012-а, челно заглавие на 4 страница. Обявяват за продан бившата ОСМА и бунгалата на Цигов чарк, допълва подзаглавието. Предложението на кмета Георги Иванов ще се разглежда на сесията в петък.

Експерти: Възможно е да сме по-конкретни кой е карал опела-убиец, заглавие на голям материал на 6-та, посветен на делото за катастрофата в Симеоновград.

„Новинар юг” стана на 20 г. Благодарим ви, читатели, пише над главата в днешния брой на всекидневника.

Колеги, честито и наздраве!

Момче се отървало от Черния Великден, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница. При зареждането на бензиностанцията във фаталната нощ на 23 април Данаил предложил на свой познат да го качи в колата-убиец. Момчето отказало и така вероятно се е спасило. Тези подробности станаха известни в залата на съда.

Лед скова Хасково, живакът пада още, челно заглавие на първа страница в „Марица”. Градът е тотално непочистен, студът продължава и през следващите дни, допълва подзаглавието. Няма определена фирма, която да чисти снега, обяснява изданието. Никой не се явил на обявения търг от общината. Така улиците се чистят само от „Екопрогрес” и „Титан”, а резултатите са отчайващи, заключава вестникът.

Митничари иззели 8 ракиени казана и 150 л пиячка, акцент от 2 страница. Собствениците можели да си ги вземат обратно, ако платят 40 процента от цената им и сключат споразумение с властите, допълва подзаглавието.

Бивш военен се простреля с пистолет, водещо на 3 страница. 58-годишният Иван Баев се прострелял в крака в тополовградското село Устрем. Откаран е в болница, където обяснил, че искал да застреля старото куче на майка си.

Социалните помагат на три деца за лечение в чужбина, темата на 4 страница.

Тихомир Митев с приз Хореограф на годината, акцент от 8 страница. Ръководителят на димитровградския балет „Галаксико” получил отличието от Българската танцова асоциация.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини