От х:

Днес в x:

Цар Киро: Ще ви убия всички, гяури, ще ви извадя очите, ще продам децата ви за проститутки

Районният съд в Асеновград даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Повдигнатите срещу него обвинения са за това, че на 23 септември 2011 г. в Катуница е отправил закана за убийство на Веселин Христов и на Иванка Петрова, която закана би могла да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. Делото се гледа по общия ред т.е. с разпит на свидетели. Преди да бъде даден неговия ход Рашков обяви, че ще дава обяснения след разпита на всички свидетели и на вещите лица.

На заседанието, която продължава и в момента, присъства почти цялата ромска фамилия. Разпитан първи бе Веселин Христов - вуйчо на прегазения с кола в Катуница Ангел. "Жителите на Катуница се страхуват от Рашкови", заяви той. В показанията си Христов на няколко пъти цитира цар Киро, който му отправил заплашително предупреждението: "Аз не бия, аз направо убивам. Ще продам децата за проститутки. Ще ви извадя очите". Христов заяви също така, че при една от срещите си с Рашков, същият носил на кръста си нож, към който посягал на няколко пъти. Адвокатите на цар Киро обаче оспориха твърдението му като подчертаха, че нямало как Христов да е сигурен дали това е било наистина нож или не е бил примерно калъф за телефон.  

Христов и Иванка Петрова поискаха освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лева за причинени неимуществени вреди. След като Христов бе изслушан от съда, той бе подложен на разпит от адвокатите на Кирил Рашков, които поискаха да разберат и уточнят детайли от случилото се на 23 септември, както и какви са били отношенията му с цар Киро преди това. Адвокати на Рашков са Хари Харалампиев, Даниел Ангелов и Васил Марков.

При изслушване на друг свидетел - полицаят Ивайло Димитров, стана ясно, че Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато "нещата се оправят". Запитването към Димитров е било отправено докато Рашков е бил конвоиран към София, където бе скрит по време на размириците.

Съдът изслуша и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправена заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на подсъдимия се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство - СРС или нещо друго.

Общо 12 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Заседанието продължава и в момента.
К.Нешева

Съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, слушаше внимателно през цялото време в съдебната зала, а при почивките водеше оживени разговори във фоайето на съда.
Двама от защитниците на Рашков - Хари Харалампиев ( в дясно с брадата) и Даниел Ангелов (в ляво). Харалампиев бе един от защитниците на медицинските ни сестри в Либия. Председател е на ОбС - Пазарджик.
Ангел Рашков също присъства при даването ход на делото срещу баща му.
Веселин Христов бе първият разпитан от свидетелите.
Жители на Катуница в очакване пред Районния съд в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини