От х:

Днес в x:

Цар Киро: Ще ви убия всички, гяури, ще ви извадя очите, ще продам децата ви за проститутки

Районният съд в Асеновград даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Повдигнатите срещу него обвинения са за това, че на 23 септември 2011 г. в Катуница е отправил закана за убийство на Веселин Христов и на Иванка Петрова, която закана би могла да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. Делото се гледа по общия ред т.е. с разпит на свидетели. Преди да бъде даден неговия ход Рашков обяви, че ще дава обяснения след разпита на всички свидетели и на вещите лица.

На заседанието, която продължава и в момента, присъства почти цялата ромска фамилия. Разпитан първи бе Веселин Христов - вуйчо на прегазения с кола в Катуница Ангел. "Жителите на Катуница се страхуват от Рашкови", заяви той. В показанията си Христов на няколко пъти цитира цар Киро, който му отправил заплашително предупреждението: "Аз не бия, аз направо убивам. Ще продам децата за проститутки. Ще ви извадя очите". Христов заяви също така, че при една от срещите си с Рашков, същият носил на кръста си нож, към който посягал на няколко пъти. Адвокатите на цар Киро обаче оспориха твърдението му като подчертаха, че нямало как Христов да е сигурен дали това е било наистина нож или не е бил примерно калъф за телефон.  

Христов и Иванка Петрова поискаха освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лева за причинени неимуществени вреди. След като Христов бе изслушан от съда, той бе подложен на разпит от адвокатите на Кирил Рашков, които поискаха да разберат и уточнят детайли от случилото се на 23 септември, както и какви са били отношенията му с цар Киро преди това. Адвокати на Рашков са Хари Харалампиев, Даниел Ангелов и Васил Марков.

При изслушване на друг свидетел - полицаят Ивайло Димитров, стана ясно, че Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато "нещата се оправят". Запитването към Димитров е било отправено докато Рашков е бил конвоиран към София, където бе скрит по време на размириците.

Съдът изслуша и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправена заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на подсъдимия се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство - СРС или нещо друго.

Общо 12 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Заседанието продължава и в момента.
К.Нешева

Съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, слушаше внимателно през цялото време в съдебната зала, а при почивките водеше оживени разговори във фоайето на съда.
Двама от защитниците на Рашков - Хари Харалампиев ( в дясно с брадата) и Даниел Ангелов (в ляво). Харалампиев бе един от защитниците на медицинските ни сестри в Либия. Председател е на ОбС - Пазарджик.
Ангел Рашков също присъства при даването ход на делото срещу баща му.
Веселин Христов бе първият разпитан от свидетелите.
Жители на Катуница в очакване пред Районния съд в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини