От х:

Днес в x:

14 януари: Против Българския Чернобил – добива на шистов газ

Бъдещето на България не струва 30-те милиона долара, които ГЕРБ ще получи от американската фирма „Шеврон”, посочва Младежкото обединение в БСП (МО в БСП) в позиция срещу проучването и добива на шистов газ.


Ако не защитим страната си, от плодородна земя тя ще се превърне в пустеещо поле. Няма да допуснем най-големият подземен водоизточник на Европа, от който се захранва цяла Добруджа, Северното Черноморие и Лудогорието, да бъде отровен от токсичните и канцерогенни химикали”, каза председателят на МО в БСП Явор Гечев.


В позицията си социалистите настояват управляващите да подкрепят законодателни инициативи за забрана за проучване и добив на шистов газ и промени в Закона за подземните богатства.

На 14 януари членовете на МО в БСП ще се включат в националния протест „Българино, стани и защити земята си”. организиран от Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ по метода на хидравличното разбиване. От началото на август периодично на различни места в страната има протести срещу добива на шистов газ в Добруджа. Този е общонационален и в Лондон към него се присъединяват българите в чужбина. В софия почват от 11 ч., на Попа, в Лондон - от 17 ч. на Tower Hill underground station.

ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК С 46 000 участващи в нея българи – от всички краища на страната и чужбина:

„НИЕ СМЕ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРНОБИЛ – ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ“:

https://www.facebook.com/groups/ecobg/

Първата от десетте части на филма „Газленд“:
http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc&feature=share

Позицията на честните и отговорни пред Род и Родина български учени:

http://www.portal-silistra.eu/index.php?op=watch&id=33

http://www.youtube.com/watch?v=YJJH8zdqW60

Много адекватен коментар по темата може да чуете тук:

http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Thematic/Deconstruction/Pages/deckalanndrol.aspx

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини