От х:

Днес в x:

Леден дамоклиев меч над главите на хасковлии

На Ком положението е повече от опасно

Внушителни ледени висулки са надвиснали застрашително над главите на преминаващи под тях хасковлии, установи Haskovo.net. По обществените сгради, леденият меч бе премахнат/или паднал/, но жилищните си бяха непочистени. Особено опасно е положението по улица Ком. От стената ограждаща бившето военно поделение са надвиснали висулки с дължина от 20 до 50 сантиметра. Падането им върху главата на минувач от височина 2 метра, гарантират спукване на черепа и сериозна травма, предупреждават лекари.

Поставена пред избор да върви по пътното платно или под ледените остриета, хасковлийка все пак избра ледът, като премина през целия тротоар с ускорена крачка и с ръка над главата си. В същото положение бяха и останалите минувачи.

Рано сутринта днес, пожарната премахваше ледени висулки от стрехата на Димитровградската болница. Гражданска защита и пожарната обаче се активират само за екстремни места и обществени сгради. Със заповед на кметът Иванов, отстраняването на висулките от жилищните сгради е задача на живеещите в тях.

Г.Христов

Това изобщо не изглежда безобидно
Ледени късове висяха и от други сгради
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини