От х:

Днес в x:

Знакът в „Република“- самоделка, общината ще го маха

Незаконния знак

Знакът В 1, който забранява влизането в квартал „Република“, откъм ВиК, е незаконен и подлежи на премахване, а поставилите го-на санкция. До това заключение е достигнала транспортната комисия към община Хасково, след заседание по сигнал в медиите.

На 8-ми декември Haskovo.net публикува информация, след проверка на читателски сигнал, за внезапно появил се знак който забранява влизането на автомобили в квартала по улица Ястреб. Под знака табела указваше че това е търговско пешеходна зона. Още тогава се появиха съмнения че знакът е самоделка заради отличаването му от държавния стандарт. Вместо изцяло червен фон с бяла напречна ивица, знакът в "Република" бе ограден в бял контур.

Оказа се, че нито КАТ нито общината знаят за наличието на знака, нито са давали предписания за поставянето му. Никой и от квартала не знаеше кой го е поставил, макар знакът да бе солидно циментиран на мястото където би трябвало да е тротоарът на улицата.

От близката китна къщурка обаче споделиха, че знакът бил „още от лятото“. Съседи пък конкретизираха че бил от края на август. Така и не стана ясно как незаконният пътен знак е убегнал от вниманието на многобройните патрулки, обикалящи района, на други контролни органи или поне на шофьори. Haskovo.net бе сезиран от пловдивчанин посетил Хасково след дълго отсъствие.

Г.Христов

Китна жълта къщурка с един знак отпред
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини