От х:

Днес в x:

Фризьорите вън от гаражите. Тротоарът на „Одрин” частен. Преглед на регионалния печат

Занаятчии: Фризьори и козметици вън от гаражите, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Представители на местната камара на заятчиите твърдо подкрепяли промените в закона за устройство на територията, според които гаражите ще се ползват само за автомобили. Сега гаражните салони подбивали цените, докато редовните студиа ги скъсвали от проверки. Последното изискване било да си плащат за музиката в салона.

Тротоарът на „Одрин” частен, бараките върху него непоклатими, анонс над главата на вестника. „Първи частен тротоар” в Хасково предизвика недоволството на съкварталците, защото неугледите бараки върху него ги принуждавали да вървят по платното. От общината им отговорили, че тротоарът е частна собственост. Абсурдно, но вярно.

Продажбата на училища – само с гласовете на БСП, водещо заглавие на 2-ра. Темата е днешната сесия на ОбС Хасково, сред предложенията е преобразуването на две училища – „Христо Ботев” и „Алеко Константинов” от публична в частна общинска собственост. За да се случи това, са необходими гласовете на две трети от общия брой на съветниците, а ГЕРБ и хората на Златко Марчев ще са твърдо против. Работата обаче може да стане, ако някой от тримата от БСП подкрепи предложението, пресмята изданието.

Иво Димов: Трябва Хари Потър да дойде, друг акцент от 2-ра.Намаляване на такси и наеми, същевременно инвестиране в пътища. Как да стане това? Трябва да дойде Хари Потър, рекъл димитровградският кмет на вчерашната сесия.

Пореден опит за забрана на пушенето – мисията (не) възможна, темата на 5 страница.

 

Съдят Благо за убийство, работят го и за второ, заглавие над главата в „Новинар юг”. Благо Ставрев от Любимец е в ареста заради намерения в кладенец труп на жена му Дарина Братоева. Ченгетата обаче ровят и за намерения труп на тъщата му и се мъчат да му лепнат и второто убийство.

Дефилират по Марица за половин милион, челно заглавие на първа страница в броя. Димитровградски проект тръгва през февруари, 4 месеца по-късно по реката ще се състезават направените от рециклирани материали лодки.

Плащаш накуп – с 1/5 по-евтино, заглавие от 2-ра. Става дума отново за Димитровград, където съветниците приеха търговците от пазара да ползват отстъпка от 20 на сто, ако си платят годишния наем до края на януари. 10 процента по-евтино ще им излиза пък, ако броят парите до края на март.

Димитровград с 3 134 352 лв. задължения по кредити, челно заглавие на 2-ра. Общината е превишила с 0.52% лимита по закона за общинския дълг и не може да тегли повече заеми.

Правят приют за кучета в Идимирли, акцент от 4 страница. Предложението за публично частно партньорство между община Хасково и сдружение „Моят свят” ще гледат на сесия днес съветниците.  

Съветници пращат кмет на съд заради мушама, заглавие на 7 страница. Става дума обаче за градоначалник на Хасково от 30-те години – Георги Калинов. Материалът разглежда местното самоуправление през годините от самото му начало след Освобождението.

Пуйката стана прасето на кризата, заглавие на 6 страница. С разясняването на фундаменталния проблем за произхода, състоянието и предназначението на пернатото, както и отде се е взело то у нас, се е заел Недялко Бакалов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат, включително за пуйката.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини