От х:

Днес в x:

Затварят магазините в гаражи. Рушат плаж на Баневи днес. Преглед на регионалния печат

Затварят магазините в гаражи, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Това предвиждат готвените промени в закона за устройство на територията. Проектът вчера бил публикуван на сайта на строителното министерство.

Чиновници разиграват бизнеса по ”Конкурентноспособност”, анонс над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та. Описани са купищата чиновнически забележки и дребнави изисквания за одобряване на проект по оперативната програма.

Иво Димов: съветници ме бойкотират, друго заглавие на втора страница. Темата е назряващият скандал между новия кмет Иво Димов и стария /по-скоро – предишния/ градоначалник Стефан Димитров. Ябълката на раздора са пет докладни, които не влизат в дневния ред на ОбС тази седмица. Според кмета това е бойкот, според Стефан Димитров – просто отлагане, за повече информация по предлаганите решения.

Жалейка за Росен Русев взриви магистратските среди, водещо на 3-та. „Реквием за един магистрат” бе публикуван в специализираното юридическо издание „Правен свят”. Писмото е от името на „опечалени магистрати”, но няма нито един подпис. В текста директно се обвинява Висшия съдебен съвет, който унизил Русев при кандидатстването му за шеф на специализирания апелативен съд.

„Матев” оспорва в съда затварянето на цеха, друго заглавие на 3-та. Административните магистрати отхвърлиха молбата на фирмата за спиране на изпълнението на заповедта за затваряне на цех за месо.

Безстрашният Мариян Тонев от ФК „Харманли 04”, на страница 4. Очерк за 12-годишния футболист.

Одрински квартали преживяват от български търговци, на стр. 5. Репортаж за алъш-вериша в Одрин, където пазаруват предимно търговци и екскурзианти, много от тях са от Хасково.

Крум скочи заради спрени влакове, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. 218 от селото се подписали в протест срещу спрените влакове. Повечето от тях пътували за работа с железницата.

Станчев върна БСП в тоталитаризма, заглавие над главата в броя. Темата за процесите в столетницата е развита на 6 страница.

Рушат днес незаконен плаж на Баневи, друг анонс до главата на вестника. Водещо на трета. Днес багерите ще рушат бетонните пръстени, изграждащи изкуствения плаж в курорта „Русалка”.

Отлагат 5 докладни на кмета Димов, водещо на втора страница. За скандала в Димитровград.

Зрелостници тренираха матура с първокласници, друг акцент от 2-ра. 400 ученици решавали в събота задачи в коледно математическо състезание в „Любен Каравелов”. Участниците били от 1 до 12 клас.

Товарите на НАТО и турският реекспорт изядоха разрешителните, заглавие на интервю с превозвача Иван Грозев, на 7 страница. Става дума за лимита от 12 000 разрешителни за износ към Русия, които бяха изчерпани преди края на годината.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини