От х:

Днес в x:

Награждават областната за подкрепата на спортисти с увреждания

Ирена Узунова

Племенникът на президента Кенеди Тимоти Шрайвър, председател на УС на Спешъл Олимпикс Интернешънъл, приветства във видеозапис наградените за заслуги към доброволчеството в подкрепа на хората с увреждания. Тържествената церемония е в пленарната зала на парламента днес. Сред отличените е и областната администрация в Хасково за подкрепата за състезателката на Летните олимпийски игри „Спешъл олимпикс” 2011 Гюлджан Иванова, която е възпитаничка на ПУИ „П.Р. Славейков” Харманли. Българските олимпийци от Световните игри на Спешъл Олимпикс също са специалните гости на днешното събитие.

Високото отличие на Фондация "ПроСпорт" бе връчено на Ирена Узунова от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Наградите за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания се връчват именно днес – 3 декември, когато се отбелязва Международния ден на хората с увреждания.

Призове са разпределени в 7 категории – на гражданска организация, училище, университет, спортна организация, национална институция, областна администрация и община.

На събитието ще присъстват народни представители, американският посланик Джеймс Уорлик, представители на Българския олимпийски комитет, на институции, областни администрации, общини, граждански организации.

Организатори на инициативата са "Спешъл олимпикс – България" и Народното събрание.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини