От х:

Днес в x:

Софтуер говори на незрящи в Административния съд

Новият софтуер в Информационния център на Административния съд е в услуга на слепите

Специален софтуер преобразува писмения текст в говор и помага на незрящите да се информират в Административния съд в Хасково. Така слепите могат бързо и лесно да получават справка за съдебни актове по делата.От екстрата ще се възползват и неграмотните.

Новата услуга на Информационния център бе представена днес от председателя на съда Теодора Точкова. На презентацията присътваха още заместник-председателят на Върховния административен съд Венета Марковска, председателят на Управителния съвет на програмата за развитие на съдебната система Велислава Делчева и шефът на адвокатската колегия Добри Рангелов.

“С новата услуга искаме да предоставим бърз достъп до съдебна информация и така да повишим доверието на обществото към нашата работата. В информационния център всеки може да се направи справка за движението на делата, за графика на съдебните заседания, за таксите, за връчването на призовки и съобщения.”, коментира Теодора Точкова.

Тя допълни, че с достъпното и качествено обслужване, което предлагат, се надяват догодина Административен съд-Хасково да бъде обявен за съд-модел в страната.

Информационният център е открит по проект “Усъвършенстване на работните процеси в съда” по програма за развитие на съдебната система и с подкрепата на фондация “Америка за България”.

Повече за пилотния проект, който се изпълнява в хасковския административен съд, вижте в нашия видеорепортаж

Христина Котларска

Заместник-председателят на Върховния административен съд Венета Марковска,председателят на Административния съд в Хасково Теодора Точкова и председателят на Управителния съвет на програмата за развитие на съдебната система Велислава Делчева символично прерязаха лента на представянето на новата услуга
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини