От х:

Днес в x:

Училище тръгна полуотворено. Преглед на регионалния печат

Училище тръгна полуотворено, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Става дума за СОУ „Желязко Терпешев” в Любимец. В него се извършва мащабен ремонт, включващ подмяна на отоплителната инсталация. Заради недовършени ремонти дейности от регионалната здравна инспекция забранили достъпа до едно от крилата, но учениците били настанени в другото и първият учебен ден започнал нормално. Майсторите щели да приключат днес или най-късно до края на седмицата, смятат от инспекцията.

Арестуваха 70-годишен за пожара до Костилково, заглавие над главата във вестника. Костилково е едно от селата в ивайловградско, където вчера вилня голям пожар. Пастирът бай Иван хвърлил незагасен фас в района на Долно Луково, откъдето тръгнали пламъците.

Неохим влиза в Sofix, челно заглавие на втора страница.

Харманлиец се преби в камион, 5500 сметки на длъжници запорираха от данъчното, ловят по бракониер на нощ, част от останалите заглавия на оперативните страници.

Счетоводител събира сензации, очерк за 80-годишния пенсионер Мильо Василев, на 6 страница. Хасковлията открил от заглавията в жълтата преса, че най-възрастният човек на планетата е китаец на 256 години.

Армията гаси пожара в ивайловградско, пастир палнал гората с фас, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница.

Без здравен мениджмънт за шефове на отделения, челото на първа страница в броя. Отпада изискването за квалификация по здравен мениджмънт за началници на отделения, което провали повечето конкурси. Това обаче ще е предимство при оценяването на кандидатите, казва новият шеф на болницата д-р Близнаков.

Школски звънец за 2 204 първолаци, друг акцент от първа, посветен на вчерашното откриване на новата учебна година.

Нови такси оскъпяват безалкохолните напитки, водещо на 2-ра. Според производители новите налози за добив и ползване на вода на екоминистерството ще оскъпят продукцията им. От ведомството пък контрират, че таксите не са пипани от десетилетия и досега индустриалните клиенти са плащали между 15 и 120 лева годишно за вода. За справка едно средно домакинство плаща около 300 лева на година.

Аптеките чакат противогрипните ваксини, информира друга дописка от 2-ра. Все още не са пристигнали новите ваксини срещу грип, чакат ги до дни. Очаква се щамовете тази година да са същите като миналата, средната цена на ваксината ще е около 10 лв.

Търсят едрите шарани в „Тракиец” със сонар, няма ги, материал на 4 страница от Щерю Щерев. Този негов текст е малко по-различен от обичайните му забавно-полезни материали, защото слага пръст в раната. Защо няма риба в „Тракиец”? Защото едрите риби от пловдивска групировка са „арендовали” водоема и са го изтарашили безмилостно. Схемата е подобна и в останалите водоеми, отдадени под аренда. Това си обикновен пладнешки грабеж с любезното съдействие на държавата.

Поздравления за проф. Щерев.

Петнадесет минути преди старта победителите не са предизвестени, заглавие на 5 страница. Материалът е на Петър Ангелов, който анализира предизборната обстановка в Хасково. Той пише, че Георги Иванов си направил впечатляващ пиар с дефилето по главната с президента Георги Първанов. Аз лично бих се срамувал да ме снимат с президент, който има агентурен псевдоним от Държавна сигурност с македонски привкус – Гоце. Но всеки сам избира в коя църква да се кръсти.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини