От х:

Днес в x:

86 годишен строител: При Живков имаше ред, сега много се краде

Бай Росен е на 86г. и ходи само пеш, дори от Смолян до родното село Кестен

Достолепния  строител Росен Молов, който е на 86 години, посети кмета на Смолян Дора Янкова и с носталгия коментира времето на комунизма, в което е живял по-голяма част от живота си.

В разговора станало дума и за стотния юбилей от рождението на Тодор Живков. Бай Росен заявил, че ще запомни неговото време с дисциплината и реда, които е въвел.

 „В момента няма такъв ред, защото се краде”, коментира той и разказал как преди време са му откраднали шубата с всички документи, някои от които не може да възстанови.

Старейшината е родом от село Кестен в Девинско и до днес върви пеш до родното село.

За 7 часа той изминава трасето по старите гранични пътеки, минаващи  покрай пътя за село Мугла. Въпреки възрастта си бай Росен не спира да се труди и продължава да изгражда подпорни стени, да ремонтира къщи, включва се и при изграждане на пътища, водопроводи. Иначе цял живот е строил  пътища, основно в Девинския край.

Според него тайната на дългия и здрав живот е активността.

Верен на строителния занаят, бай Росен  заяви пред Янкова и вижданията си за строителството на двете  улици «Станковица» и «Боровец» в квартал Райково, където живее. Бай Росен обяснил, че идва от името на всички жители, които му гласували доверие и обяснил от какво имат нужда съкварталците му  и как това да стане при самия градеж.

В отговор кметът обеща, че още днес ще отиде на място, за да инспектира строителството.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини