От х:

Днес в x:

Бутат с полиция лятното кино в Кенана

Работници на фирма „Лео Комерс“ събориха тази сутрин големия екран на лятното кино в Кенана. Събарянето на незаконно построеното през 2000 година съоръжение е по заповед на РДНСК, на акцията присъстваше и униформен полицай.

„50 кубика бетон и 2 тона желязо съм вложил в стената-екран“, обясни собственикът Андрей Андреев. Той не отрече, че за построяването й няма разрешително. „Сметнах, че правя нещо добро за Хасково – кино. То не пречи на никого“, допълни той.

Стената-екран обаче е вдигната в самото изкуствено езеро, което е общинска собственост. „Кметът иска да ми вземе и от останалата част от лятната градина. Три заповеди вече е издал за това. Оставя сградата само с по три метра отстрани. Просто иска да фалирам, това е“, обясни Андреев.

Той купил комплекса на търг през 1997 година. Територията на лятната градина обаче останала публична общинска собственост, защото тогава законите били други и не било възможно преобразуването й в частна общинска собственост и редовната й продажба, каквато е сега процедурата, гласят обясненията на бизнесмена. Остава загадка обаче как тази площ е влязла в нотариалния акт за собственост на Андреев, както твърди той, след като е общинска.

Бизнесменът пригодил просторната тераса на втория етаж за малко лятно кино с петдесетина места. „От общината обаче веднага ми поискаха да си извадя разрешение за масите. На собствената ми тераса!? Подадох първата молба за това на 19 май 2009 година. Оттогава досега съм подал общо 8 молби и на нито една от тях нямам отговор. За сметка на това пък от общинската служба КОРЗ (Контрол обществен ред и законност) имам 8 акта всеки на стойност по 5000 лева!”

Най-фрапиращият случай бил през есента на миналата година когато от училище „Св. Климент Охридски“ правили пица-парти. „Учителките ме помолиха да изкарам една маса с кафе-машина, защото времето беше хладно. Сложих машината на терасата, но веднага пристигнаха от КОРЗ и ми треснаха нов акт за 5000 лева“, разказа Андреев.

Бизнесменът е твърдо убеден, че срещу него се води истинска война от страна на общинската администрация, а целта да се вземе теренът на лятната градина към комплекса е да се парцелира и разпродаде на свои хора.

Заместник кметът по строителството Недялка Станева обаче отхвърли нападките и заяви, че с Андреев се водят много дела. „Нека покаже този нотариален акт, за който твърди, че са вписани тези терени, а не само да говори. Този екран е незаконен, построен е върху публична общинска собственост и трябва да бъде премахнат“, категорична бе Станева. Тя провери и случая с 8-те молби, останали без отговор. Според разпоредбите на закона за устройство на територията не се разрешава ново строителство, докато не се премахнат незаконните обекти, заяви Станева. Тя допълни, че бизнесменът многократно е обещавал да ги бутне сам, но не го е сторил.

Според Андреев пък на терасата му няма никакво ново строителство, а просто са сложени маси и е монтиран екран.

Тодор Кръшков

Малкото лятно кино на терасата
Андреев вложил 40 000 лева в събореното лятно кино. Машините обаче ползва за малкия екран на терасата
Андрей Андреев: Кметът ме натиска да фалирам, за да разпродаде парцелите на свои

 хора

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини