От х:

Днес в x:

Нов парк привлича майките в кв.Славянски

Между 12 и 14 блок на "Ем. Станев" вече имат и детска площадка

До неузнаваемост се промени пространството между 12 и 14 блок на димитровградската улица "Емилиян Станев", похвалиха се живеещите там. Заради одобрен от общината проект за благоустрояване в района бяха монтирани люлки и катерушки, а градинката пред блока бе засадена с райграс. Облагородяването на запуснатото пространство започна през декември миналага година, когато бяха положени плочки и поставени пейки, пак по проект, финансиран от тукашната администрация.

През пролетта домоуправителите от Димитровград пак имаха право да подават документи за участие в конкурса за приветлива градска среда. От подадените 14 проекта, в началото на юли от общината одобриха 11 от тях. Всяка разпаботка включва ремонти и благоустрояване на стойност 5 000 лв. Подмяна на настилки, озеленяване и зацветяване, монтаж на детски съоръжения, беседки, монтиране на кошчета за боклук са друга част от дейностите. Най-активни са били домоуправителите на кооперации и блокове в централната градска част.

Мястото пред блоковете е засадено с райграс, а живеещите се грижат за градинката почти всеки ден

В средата на юли бяха подписани договорите с одобрените за ремонт градинки и междублокови пространства. По предварителни планове всички ремонти трябва да приключат навсякъде до края на август, само залесяването ще се направи през есента. От общината се заканиха да правят проверки за това как се разходват средствата по проектите от домоуправителите. Те сами трябваше да търсят фирми, които да изпълнят строителните, озеленителните и монтажните работи.

Пространството между 12 и 14 блок на ул."Ем.Станев" стана известно с безразборното си паркиране още преди година, защото жител от блока гарираше колата си направо в тревните площи. За година мястото се преобрази, разказаха майки, които всеки ден идват на новата детска площадка.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини