От х:

Днес в x:

7 блока в Орфей периодично без вода за 2 седмици, започна благоустрояването в квартала

    7 блока в квартал “Орфей” ще остават периодично без вода в следващите две седмици. Причината е започналото днес благоустрояване на междублокови пространства в най-големия хасковски квартал. По проект трябва да бъдат подменени 167 метра водопровод, като старите етернитови тръби се заменят с полиетиленови. Ще се подменят и отклоненията към сградите, поради което водоподаването към съответната сграда трябва да бъде спряно. Това се отнася за блокове 34, 31, 32, 30, 29, 28, 33, уточняват от ВиК. По план подмяната на водовопровода трябва за завърши за две седмици.

    По проекта на община Хасково за 3.8 млн. лева освен в “Орфей” се облагородяват междублокови пространства и в Бадема, както и между улиците „Тутракан”, „Булаир“, „Одрин”.

    Проектът в “Орфей” включва ремонтиране на паркинги, тротоари, улици и алеи, предвидени са кътове за отдих с пейки и детска площадка източно от блок 29.

    50 % от съоръженията са предназначени за ползване от деца с увреждания. Северно от бл.29 ще е разположен кът за тихи игри с маси с пейки, сенници и каучукова настилка за игра на дама.

    Игрище за минифутбол е планирано южно от бл.32. То е с настилка от изкуствена трева за футболни игрища, оградено е с мрежа с височина 6 м.

    Северно от него ще са разположени трибуни за зрители, а от запад пейки. Предвидено е изграждане на системи за осветление и поливни системи за зелените площи.

    Втората зона в квартал „ Орфей“ е между блок 30 и 34. Всички обслужващи улици и алеи ще бъдат преасфалтирани, а тротоарите ремонтирани. Предвидени са различни кътове за отдих, площадка за игра източно от блок 30. В пространството западно от блок 32 ще има площадка за спорт на открито с висилка и тенис маса. Северозападно от подлеза на бул. „В .Левски“ ще бъде разположена беседка, кътове с пейки. Зоната ще бъде с ново осветление и поливна система за зелените площи.

    Работниците днес се оплакаха, че въпреки разлепените предупреждения за старт на строителните дейности днес, много хасковлии са оставили колите си паркирани така, че пречат на техниката и на хората да работят. Те призоваха орфейци да паркират там, където няма да пречат на благоустрояването на квартала.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ка
      канналин
      1 0
      12:53, 2 май 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      .
      .
      3 -8
      13:07, 2 май 2018
      Хората в Орфей след завършването на проекта да оча... Виж коментара
    • 3
      Ду
      Дуду
      11 -3
      14:01, 2 май 2018
      За вас угодия няма! Неблагодарници!
    • 4
      Ре
      реалист
      10 -2
      14:41, 2 май 2018
      За първи път от 38 г се прави нещо в този район адмирации
    • 5
      Зо
      Зорко
      7 -1
      14:54, 2 май 2018
      Ами, то на "пейзаните", като им правиш нещо, за да им е удобно, мрънкат. Ако не им направиш, пак мрънкотят. Явно, че носталгията ви по село и селските ви навици не сте забравили. "Нужникът " ви да е на пет метра от главите ви. Хората искат хубаво да им направят, да ви е приятно като излезете навън. Кога друг път да ви направят ремонтите и благоустрояването, ако не сега ? През годините някой сети ли се да смени тръби и тем подобни подобрения ? Трябва да сте благодарни, а не да роптаете !
    • 6
      Ka
      kaun
      5 -3
      17:09, 2 май 2018
      Тези ахмаци от Бунар ли ще ги оправят?На тях им дайте пари и рушвети да раздават! Пълни безхабернице!
    • 7
      Се
      Серльоооовци
      2 -3
      18:59, 2 май 2018
      Еййййййй, дойде водата в 32 блок, но много са акали и пикали и сега заради серльовци, водата на горните етажи не се качква( нормално чистят си кенефите)
    • 8
      Er
      Erdogan
      4 0
      22:06, 2 май 2018
      То хубаво, площадка за децата, ама братушките са наблизо и ще изкъртят всичко за няма и година!
    • 9
      Ор
      Орфей
      5 0
      23:49, 2 май 2018
      Направете така, че да се опази от "братята" построеното с тия милиoни, щото аз повече от месец не им давам да оцелеят! Общината мисли ли по въпроса? Че тука - каруци, псета, тексаска идилия. Също - хубаво без вода, ама поне да има някаква информация за часови диапазон, все пак бележки от типа "да си преместим колите", ама неясно къде и от колко до колко часа е несериозно. Иначе , хубаво! Да се облагороди! Ще има ли пазачи някакви? Видеонаблюдение, нещо?...Ще се плаща ли игрището, ще има ли отговорник? При цял парк празен и буренясъл над ДНА, където можеше да се направят стадиони и разни други пособия за игри, сега ще се шуми точно под главите на хората, когато всеки ще иска да си почива в дома си! За глутниците кучета няма да коментирам, защото вечер е опасно да си навън.. ужас е!
    • 10
      Ва
      Ваня Иванова
      2 0
      23:19, 3 май 2018
      Моля, информирайте за часови диапазон! Не е нормално водата да се спре в 9:00, да я пуснете в 17:00- 20:00, след което отново никаква я няма! Моля ,бъдете малко по-сериозни, тези временни прекъсвания на водопровода май, май зачестиха, да не кажа направо си спряхте водата на 7 блока! Има хора с малки деца, нещо от типа на водоноски поне пуснете!
    Последни новини