От х:

Днес в x:

Искендер псува на сесия в Баните, дават го на съд

Грозни псувни и обиди срещу политическата си опонентка в Общинския съвет в Минерални бани ръсел днес на сесията лидерът на ДПС Мюмюн Искендер, разказаха за Haskovo.net потресени съветници. Ругатните били по адрес на Веселина Павлитова от „Коалиция за Минерални бани”. „Ти ли ще ми кажеш, ма п...ко, ще ти .... мамата” ехтяло в залата на местните законотворци.

Пред Haskovo.net Павлитова разказа, че гневът на Искендер бил предизвикан от нейно изказване. Тя поискала от него да се аргументира защо предлага да отпаднат от дневния ред изменения в подробни устройствени планове на етнически българи. По думите й за разглеждане останали само проектите на турци. Освен това му направила забележка първо да научи български език, в отговор на което Искендер започнал да псува, на български впрочем.

Просташкото му поведение възмутило присъстващите, а кметът на Брястово Илиян Петров му скочил и се опитал да залее с чаша вода.

„Веднага след скандала напуснахме залата и подадох жалба в полицията. Ще го съдя за обида”, категорична бе Павлитова. Тя изрази и своето огорчение от доскорошния си съратник Станко Янков, който гласувал заедно с ДПС и Искендер.

Потърсен за коментар на случилото се, Станко Янков заяви: „Не съм гласувал с тях, те гласуваха с мен. От дневния ред отпаднаха такива точки като например продажбата на вилата на общината на Шарапаните, на два парцела до главния път, отдаване на концесия на парка за 35 години. В този парк миналата година са налети 240 000 лева, сега да го дадем на някой от техните хора ли?, допълни той. Подумите му няма никакъв етнически момент в целия този скандал, всичко се правело за пари. „Сдушиха се с кмета и Станчо Петров и искат в края на мандата да разпродадат всичко. Това е истината” кълне се Станко Янков.

„Павлитова така ме провокираше и обиждаше, че просто откачих. Тя се опитва да обърне нещата на етническа основа, но не е така. И не е за първи път. Тя отдавна ме провокира. Този път успя и избухнах”, призна си Искендер. По неговите думи скандалът не е на етническа, а на икономическа основа и засяга лични бизнес интереси.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини