От х:

Днес в x:

Губернаторката спря отдаването под наем на игрищата до „Авеню“

Областният управител Ирена Узунова е спряла две решения на общинския съвет в Хасково, съобщиха от администрацията. Първото е за отдаването под наем на спортния комплекс до „Авеню“ за 10 години на търг с първоначална цена от 10 стотинки на кв. метър. Предложението бе на кмета Георги Иванов и бе прието на сесията на ОбС в края на юни. Мотивите на губернаторката са, че градоначалникът не е спазил задължителното изискване по закон да публикува това предложение в един местен всекидневник и на интернет страницата на общината, за да бъдат уведомени жителите на Хасково. Любопитното е, че точно с този мотив кметът пък успя да събори в съда други решения на ОбС.

Другото спряно решение се отнася за стадиони и мотописта, които също да се отдадат под наем. От протокола на заседанието на ОбС се вижда, че общинският съветник Красен Ангелов е предложил изцяло нов текст на докладната, което не е обсъждано. Проектът му е гласуван поименно а председателят Делян Делчев обявява „няма да гласуваме основния текст – това е решението“.

Освен това при липса на регистър на спортните имоти в община Хасково решението „всички спортни обекти да бъдат отдадени под наем“ води до пълна неустановеност на действителната воля на ОбС, защото отникъде не е ясно кои точно са „всички спортни обекти“.

Двете оспорени решения влизат в административния съд.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини