От х:

Днес в x:

Агент Станислав разбива пенсионерите за изборите. Преглед на регионалния печат

"Хасковлии и харманлийци не изборен туризъм в Смолян" чело на "Хасковска Марица". Над 300 души от двете общини са се "заселили" в смолянската община Баните. Тя е с население само 4500 души, но само за последният мандат е усвоила 6 млн лева от проекти, а се чака одобрение на други, за още 25 млн лева. Управлява се от кадър на НДСВ с подкрепа на ДПС. Макар и подозрителен, изборният туризъм не е незаконен. Движението на хора е естествен процес, те могат да ходят където си поискат, коментира секретарят на общината Росен Кичуков. Подозренията са, че мнозинството от новите жители са от турски етнически произход и сериозно ще наклонят везните на вота в интерес на една партия.

В същото време принципът на уседналост, стопи избирателите в Кърджали наполовина. Аномалията е разгледана на страница втора.

"Тишо от Орфей взе плажовете на Балчик и Кранево". 31 годишният Тихомир Цветков от хасковският квартал Орфей е наемател на плажна ивица от 50 хил кв метра. Предприемчивият местен е предложил 90 хил лева за плажа в Кранево. В същото време министерството на регионалното развитие прекратява действащият контракт с досегашният наемател "Титан-чистота". Фирмата на Тихомир, "Тоталс" ЕООД е концесионер и на централния плаж в Кранево. Там първо са били отстранени от търга, но са обжалвали и в крайна сметка са спечелили.

"Зет съди бившия си тъст за убийство" водещо на крими страницата. 61 годишен иска обезщетение от 15 хиляди лева от 80 годишен. Повод е битов скандал от 2009-та година. Тъстът Стоян Генчев наръгал с ножче два пъти в шията Фреди Георгиев от Димитровград и едва не го убил. Скандала станал защото тъстът продавал семейно имущество без знанието на зетя.

Хората тотално изперкаха.

"Агент на ДС разбива пенсионерите, сплотени не са му удобни", прелюбопитно интервю с един от активистите на пенсионерските сдружения в Хасково, на страница 5-та. Хаджи Йордан Петров е секретар на "Гражданско обединение на пенсионерите". Твърди, че човек на досегашният пенсионерски лидер Георги Бакшишев, разцепвал пенсионерите преди изборите. Човекът на Бакшишев имал агентурното име Станислав.  Хаджията напада и друг активист на третата възраст-Атанаска Митева. Нейното сдружение се прочу след като отреденото им за клуб помещение, се превърна в кръчма, до бившата Руска Гимназия. Хората на Атанаска били от македонската махала, тя не развивала дейност  на Кенана, но въпреки това искала клуба за своя "Обединен съюз на пенсионерите". Идвали избори.  За какво толкова се вълнуват пенсионерите от изборите си проличава от думите На хаджи Йордан Петров: "Зетят на Бакшишев иска да става общински съветник. За предишните избори/2007/ двамата твърдяха пред кмета, че могат да му осигурят 7 съветника. Почнаха едни митинги, един след друг, и след всеки-курбан, по една овца от кмета".Разделението на сегашните пенсионери идва именно по линия именно на кмета. "Гражданското сдружение" не го обича, "Обединеният съюз" пък го подкрепя.

Пенсионерите са около 1/3 от населението на страната, според официалната статистика. В Хасково съотношението е почти същото-1/3 от гласовете. Пенсионерите са едни от най-активните избиратели. Именно те, правеха единствените митинги в Хасково срещу ниските заплати, пенсии и критичното положение на хората в българия, докато младото поколение умираше от апатия на някое кафене. От друга страна, пенсионерите  се манипулират много лесно, което ги прави идеални избиратели. Хаджи Йордан Петров за избора на Бакшишев за лидер на хасковските пенсионери: "Един месец висяхме пред Областният съвет и чакахме някой да ни организира.....Георги Бакшишев бе активен, имаше голямо желание и го избрахме за председател".

Думи без коментар.

"Чиновникът се оглежда за жилище в кризата" чело на "Новинар юг". В тази група попадата работещите в сферата на медицината и мениджърите. Ниските цени на жилищата изкушават дори и средният управленски персонал с доход на домакинство между 2 и 3 хил лева, да купуват жилища. Цената на двустаен в Хасково е до 50 хил лева.

"Парични бонуси в Неохим, вдигат заплатите с по 100 лв", водещо на стр.2. Заради добри финансови резултати, в торовия гигант дадоха бонуси от 30 до 100 процента от основната работна заплата. От 1-ви юли пък, ръководството на "Неохим" вдигнало с по 100 лв , всички заплати на работниците.

"Регионът изнася 6000 тона рапица" Тон маслодайна култура се търгува за 82 стотинки на килограм-от два до три пъти повече в сравнение с цената на пшеницата. В ЕС се търси ударно рапица, защото със закон се  изисква да има до 15 % съдържание на биогориво в дизела.

"Изкърпват 4 дка дупки по Димитровград-Хасково" Областното пътно свърши ремонта по Е-80 в района на 5-ти километър. Сега ще оправя слягане на платното в района на Ханче Клокотница. После ще кърпи дупките до Димитровград, после ще започне ремонтът Хасково-Минерални бани-Ивайловград, Славеево. Кога точно ще стартира последният ремонт, зависи от графика на премиера Бойко Борисов, който искал лично да направи първата копка.

Нищо интересно на спортните страници.

Това бе по-важното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини