От х:

Днес в x:

Kansas пристигат у нас във върхова форма

David Ragsdale and Billy Greer , wikimedia.org

Легендарната американска рок банда Kansas пристига у нас в страхотна форма. В това увери Рич Уилямс, китарист и оригинален член на групата от 1974 г.

В интервю за Елена Розберг от Zrock той сподели: „Ние сме в страхотна форма. Просто ще дадем най-доброто от себе си, така, както винаги правим на концерт."

Рич е изключително въодушевен от факта, че все по-млада аудитория открива музиката на Kansas напоследък, особено след включването й в електронните игри Rock Band 2 и Guitar Hero 2. Той подчерта, че технологиите са съществена част от това, което прави бандата му. Самият музикант, който е на 61 години, е абсолютен фен на глобалната мрежа и ползва Интернет, откакто съществува.  

Рич разказва още, че на концерта в София на 20 юни публиката ще чуе разнообразен репертоар от песни, които са включени в най-новото им DVD.

Kansas нямат планове за нов албум, но продължават с концертните си изяви. Наскоро те реализираха симфонично турне със студентски филхармонични състави в САЩ. Миналата седмица са свирили в Колорадо заедно с Джетро Тъл.

С датата си в София на 20 юни в Зала 1 на НДК Kansas продължават турнето 2011 Collegiate Symphony, което има за цел събиране на средства с цел подпомагне на колежански музикални програми.

Phil Ehart, който е барабанист и член на бандата още от самото начало, коментира миналогодишните концерти.

„Kansas и всички училищни оркестри разбиха всички! Единствените, които се забавляваха повече от нас бяха студентите, с които свирихме! Постигнахме голям успех, имайки предвид средствата които събрахме в помощ на музикалните отдели. Знаем, че тази година ще е по-голямо и по-успешно", разказва той.

Билети за концерта в понеделник може да закупите от Билетен център НДК и мрежата на Еventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет, онлайн на www.eventim.bg. Цените са 30 лв, 40 лв, 50 лв, 60 лв, 70 лв, 80 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини