От х:

Днес в x:

Виртуозите от Kansas омагьосаха София

Второто гостуване у нас на американските прогресив рок ветерани Kansas не разочарова родната публика вчера.

Стийв Уолш (вокали, клавир), Били Гриър (вокали, бас), Фил Ехарт (барабани), Ричард Уилиамс (китара) и Дейв Рагсдейл (цигулка, китара, вокали) впечатлиха с виртуозно изпълнение, безпогрешен синхрон, добре подбрана пограма и искрено вдъхновение.

Музикантите, поканени от Болкън ентъртейнмънт и радио Z-Rock, събраха около 3 000 почитатели в Зала 1 на НДК в София.

Организацията на концерта беше перфектна, а звукът – на ниво.

Още с издаването на едноименния си албум през 1974 година, Kansas се утвърждават като едни от създателите на прогресив рок стила и си спечелват милиони верни фенове по цял свят. Композициите им са високо издържани в музикално отношение, съставени от много и разнообразни части (за разлика от класическите рок групи) и изпълнени виртуозно.

Като запазена марка на бандата през годините са се утвърдили умелото използване на елементи от класическата музика, добре звучащи промени в тоналността и ритъма на парчетата, както и наличието на цигулка в почти всички композиции. Но преди всичко, Kansas впечатляват с особено силната мелодичност и емоционалност на песните си, с което се нареждат сред най-добрите композитори в света на рока.

Групата изсвири част от най-големите си хитове, сред които Dust in the Wind, Carry On Wayward Son, Point of Know Return, The Wall, Miracles Out of Nowhere и Cheyenne Anthem. Настроението на публиката беше на ниво и по време на биса феновете пяха с вдигнати ръце.

За пореден път музикантите от Kansas показаха виртуозна техника. Гласовете на Стийв Уолш и Били Гриър звучаха чудесно, особено в Miracles Out of Nowhere и Cheyenne Anthem, където двамата си партнираха. Уолш изпя първата част на The Wall единствено под съпровода на собственото си пиано, което много се хареса на публиката. Перфектно изпълнените китарени сола на Ричард Уилиамс разпалиха феновете, а барабаните на Фил Ехарт по време на по-твърдите парчета бяха като двигател, който увличаше всички останали инструменти след себе си. Цигулката на Дейв Рагсдейл водеше по-симфоничните композиции, а самият Рагсдейл, освен като бек вокалист, умело се включи и като втори китарист в някои от песните.

Били Гриър горещо благодари на българските фенове и сподели пред публиката, че за тях е чест да свирят за втори път след почти точно три години в същата зала в София. Публиката силно аплодира и хората от техническия екип на Kansas, благодарение на които е бил избегнат възможен провал на концерта.

Като цяло, Kansas направиха великолепен концерт и спечелиха още повече родни почитатели.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини