От х:

Днес в x:

Електронното гуру Жан Мишел Жар идва в България

Първият артист, който ще представи едно изключително шоу и на практика ще впише в концертната карта на Европа и новата мултифункционална зала "Арена София", е космическият Жан Мишел Жар.

Концертът му на 9 октомври от 20.00 ч. със сигурност ще бъдеедно от най-грандиозните събития на българската музикалната сцена тази година.

Както може да се очаква, това ще е един уникален спектакъл с впечатляваща визия, невероятни светлинни ефекти, мултимедия и електронни инструменти.

Капацитета на залата в конкретния случай ще бъде ограничен до 10 000 души, като на спортното поле ще бъдат разположени столове и няма да има правостоящи зрители.

Изключителен е шансът, че България е част от Европейското турне на Жан Мишел Жар, което стартира месец октомври и ще премине през Финландия, Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и Швейцария.

Приносът на Жан Мишел Жар за развитието на електронната музика през 20 век е огромен. Със своя изключително характерен талант, той представя музиката не само като поредица от отделни ноти, а като уникална комбинация от звуци.

Революционният му подход към правенето на музика ражда поредица от албуми, всеки от които става номер 1: "Oxygene", "Equinoxe", "Magnetic Fields", "Zoolook", "Rendezvous", "Waiting for Cousteau" или над 80 милиона албума продадени до днес.

Новата "Арена София: е уникално високо технологично съоръжение , което освен за различни видове спорт е изключително подходящо и удобно за всякакъв вид концерти. Конструктивната гъвкавост и променящ се капацитет от 3000 до 18 000 души, позволява новата зала да бъде домакин както на класически, така и на рок и поп концерти, а също различни мюзикъли, цирк и шоу програми.

Продажбата на билети за концерта на Жан Мишел Жар стартира на 17 юни, петък. Те ще бъдат на цени от 40 до 100 лева и могат да бъдат закупени от: ticketpro.bg, касите на Тикетпро и неговите партньори, както и на касата на "Арена София" от 1-ви август 2011 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини