От х:

Днес в x:

Пътят през Кенана става авариен с 3.5 млн. за ремонт

Програмата, по която община Хасково ще кандидатства за ремонт на пътя през Кенана до ханче Клокотница, е за аварийни пътища за изход от града. Това обясни на извънредната сесия на ОбС днес кметът Иванов. Финансирането ще е по „Трансгранично сътрудничество“ на ЕС, а в проекта участва и гръцка община.

Съгласието общината да кандидатства по тази програма за 3.5 млн. лв. бе подкрепено единодушно от общинските съветници, без нито един глас против. Ударно бяха гласувани и станалите три предложения, които също се отнасяха до кандидатстване по европрограми.

В дневния ред като извънредна не влезе докладната от ГЕРБ, с която се предлагаше откриване на процедура за отдаване под наем на 4 парка в града. Вносителят Антон Иванов обясни, че договорите и на други наематели на паркове са изтекли, но тези четиримата са получили предизвестие от общината да освободят обектите. Съветниците обаче гласуваха против влизането й в дневния ред, защото според правилника за работа на ОбС на извънредни заседания не може да се разглеждат извънредни докладни извън тези, заради които е свикана сесията.

Освен това стана ясно, че се готвят промени в закона, които ще забранят всякакво строителство в парковете и зелените площи в населените места, което ще направи безсмислено евентуалното днешно решение, каквото и да бе то.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини