От х:

Днес в x:

10 лв. за кило гръцки череши. Забраниха на съпруг да доближава жена си. Преглед на печата

Ирена Узунова е новият областен управител на Хасково, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща и за „Новинар юг”.

10 лева за кило гръцки череши, челно заглавие на първа в „Хасковска Марица”. Поради слабата родна реколта на пазара вървят гръцките череши, но цената е 10 лева за килограм. Търговците ги предлагали и по 100-200 грама.

„Хасковска Марица” с голямата награда на БАРМ, пише още на страницата. БАРМ е Българската асоциация на регионалните медии. Призът е за разследването на Весела Тодорова „Джона и тъщата на кмета се нагушват с църковни имоти”. Вестникът ще публикува отново отличения с голямата награда материал утре, като се надява този път прокуратурата да не го проспи.

Наталия Пачеманова е кандидатът на ГЕРБ за Харманли, друго заглавие на 1-ва. Номинацията на активната общинарка била най-вероятната за утвърждаване от Изпълнителния съвет на партията.

Иван Петров: Ще довършим хирургическия блок, заглавие от 2-ра. Изявлението на местния лидер на ГЕРБ е от събота. Той обаче не казва откъде ще дойдат парите.

Искат охрана в джамиите по време на молитвите, акцент от 3 страница. Местните мюсюлмани се опасявали да не се повтори инцидентът пред Баня Баши в София.

Хиляди на шествие за 24 май, репортаж на 4 страница, посветен на вчерашния празник.

Димитровград II вече само на точка от лидера, акцент от спортната страница. В неделя димитровградчани премазали Хасково II с 2:0.

Фас изгори апартамента на 80-годишен, заглавие над главата в „Новинар юг”. В събота изгоря цялата покъщнина на хасковлията дядо Лозко, жилището му е до автогарата.

Ирена Узунова губернаторка от днес, водещото заглавие на първа страница. Днес МС трябва да назначи и заместник обалстен на мястото на Румяна Въчева, която замина за чужбина, допълва вестникът.

6 села остават без лечебници, акцент от 2-ра. ОбС с шанс да поправи пропуска си от април на сесията в петък, допълва изданието. Тогава съветниците не разгледали предложението на кмета да се удължат договорите с лекарите по селата за кабинетите им. Старите контракти изтекли в началото на май.

Забраниха на съпруг да доближава жена си, водещо на 3 страница. Бившият граничен полицай Христо Пърлакчиев преди седмица съблякъл жена си гола пред районното в Ивайловград, но бил задържан и срещу него било образувано наказателно производство. Двамата съпрузи били разделени, но нямали развод.

Ростислав със злато и рекорд на лежанка, акцент от спортната страница. Хасковският трибоец Ростислав Петков постави национален рекорд на състезание в столицата. Той вдигнал 231 кг.

„Черногорово” откри сезона, репортаж от рибарския турнир в неделя - на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат

Тодор Кръшков.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини