От х:

Днес в x:

Спипаха преписвач с хендсфри на матурата по БЕЛ

Дългите коси са успешен камуфлаж за преписвачите. Практиката доказа, че за момчетата е по-рисковано.

Зрелостник преписвач спипаха квесторите на матурата по български език и литература. Тарикатът преписвал верните отговори в теста от интернет, с помощта на съратник който му диктувал по мобилния телефон. Опитът за вкарване на „хай-тек“ в българското образование се разиграл в харманлийското СОУ "Неофит Рилски" вчера. Съвсем на края на матурата, средношколецът бил спипан от квесторите които случайно забелязали миниатюрната слушалка в ухото му.

„Работата е анулирана. Това е единственият случай на преписване в региона“ отчете началникът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Едва ли.

Екипът на Haskovo.net се натъкна на интересен способ за „припомняне“ на верните отговори на матурите вчера в Хасково. На опаковка от шоколад захвърлена пред хасковска гимназия, личаха отговорите/ а, б, в и с/ на 40-те въпроса. Шоколадите и енергийните напитки бяха официално разрешени на зрелостниците по време на матурите. Имало и такива дето влизали с по 5-6 шоколада, споделиха квестори. Децата си ги хапвали по време на 4-часовия изпит. „Огладняваме“ с широка усмивка обясниха зрелостници след края на вчерашния изпит. Естествено, на никой не му е хрумвало да преписва оттам или откъдето и да е било другаде.

Утре е изпитът на втората задължителна матура. Заради огромния наплив на зрелостници към Географията/1070/ зрелостният изпит ще се провежда в 4 хасковски училища. Най-много ще са в дървото, другите са разпределени в СОУ“Паисий Хилендарски“, гимназията по туризъм и гимназията по механо и електротехника.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини