От х:

Днес в x:

Цветарки: Абитуриенти с дни търсят роза с цвета на роклята

Когато някой планира вълнуващо събитие в живота си, то непременно е свързано с уханието на цветя. А когато това събитие е абитуриентски бал, мечтите са неограничени и всяка подробност се оказва от изключително значение.

Според търговците на цветя в Първомай няма определено цвете за бал – всички видове и сортове влизат в употреба. Единичните букети от гербери отстъпват на все по-големите и разкошни фантазии. През миналата година се е наблюдавало, че има все повече поръчки за букети съчетани от няколко вида цветя и няма ограничение за едно или друго цвете. Всичко е въпрос на фантазия и желание на купувача. Често идеите за букети са повлияни от тези на булките. Имало е случай, в които дни на ред е издирвана роза в определен цвят, отговарящ на цвета на роклята. Понякога изискването е букетите да са по-малки или от по-ситни цветя, защото девойката е дребничка. И обратно – влюбените младежи предпочитат огромни и пищни букети за своите любими момичета. И за да имат свидетели на безпределната им любов, поръчват цветята да се доставят не в деня на бала или в дома на момичето, а в последните учебни часове преди то да се раздели с класа си.

И докато букетите за абитуриентките са пъстри и разкошни, за младежите обикновено се приготвят по-изчистени и по-прибрани букети. Предпочитания цвят при тях е син, а ефектът се постига с цветен спрей. За това внимавайте и пазете дрехите и ръцете си от сини калии, например.

Интересна е тенденцията всеки клас да подари най-красивия и огромен букет на любимата си класна. Продавачките на цветя разказват, че малко преди да напуснат училище, учениците стават особено сантиментални, забравят всички несполуки и неприятности и са готови да отделят много средства, за да подарят нещо нестандартно. Налагало се е дори да се направи стойка за сърце, покрито от огромен брой рози. А търговците твърдят, че се стремят да не повтарят тези поръчки.

През последните години и в Първомай започват да се ползват бутониери за ръцете на абитуриентките. Тези красиви, нежни букетчета, освен че са много изискани, са и практични Те могат да заместят гривна и не заемат ръцете на момичето. Не са мокри и няма опасност да оставят петно където не трябва.

По същия начин една бутониера за ревера на сако би могла да освежи и улесни младежите, но до сега не са поръчвани такива. Кой ли ще е първият престрашил се?

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини