От х:

Днес в x:

Козела си взе камбаната от Болярово. Стари кметове искат още власт. Преглед на регионалния печат

Камбаната в църквата "св. Харалампи" в кв. Болярово изкуши и двата регионални ежедневника да се заиграят с култовото заглавие на Хемингуей "За кого бие камбаната". Вестник "Новинар Юг" дори го пришива на редакционният си коментар. Смисълът е че само на хляб и вода не може трябва и вяра. Думите са наречени за боляровци, които вкупом се вдигнаха на бунт в събота за да си бранят камбаната. Тя бе поискана от бизнесменът Румен Анастасов-Козела, който изкупил бившето село Кочаш, където камбаната била преди 50 години. С помоща и на полицайска патрулка обаче боляровци не я дали. Драмата е описана във водещ материал на първа страница.

"Хасковска Марица" обаче актуализира информацията и уточнява КЪДЕ ще бие камбаната. В късният следобед на Лазаров ден, спорната камбана била прибрана от Козела, след като хората му показали документ подписан от Митрополит Николай с който камбаната се връща в Кочаш. Нищо че селото не съществува/залято е от яз. Ивайловград/. Нищо че останалите земи са в ръцете на частни бизнесмени/ Козела дори е сложил бариера на пътя!/. Излиза че камбаната се връща в новоремонтиран, но частен храм!!!

Абе дядо Николай, не разправяше ли ти, че не можеш да осветиш нещо православно ако то не е собственост на светата православна църква!? А? Нали с такъв мотив в Хасково култови комплекси стоят без освещаване? Ама за частната църква на Козела може и осветена камбана да му се даде!

Владиката и скандалния бизнесмен  всъщност доста си приличат. Ако си паркират колите една до друга едва ли ще познаете коя на кой е. Помагаме ви-лъскавото черно Ауди А 8 е на светия отец. Високият стандарт се поддържа .... с двоен стандарт.

Още теми от днешния печат "Яне редосеялката шикалкави за Трактора в Хасково" над главата в "Новинар Юг". За отдавна омръзналият субект Яне Янев, който посети Хасково за да говори за друг изтъркан субект Алексей Петров. Яне пробва да хвърли нови бомби за местинте силни на деня, но май никой не му повярва.

"Трима в ареста за чешка нарковръзка", на крими страницата. Трима души са арестувани в Димитровград за притежание и разпространение на наркотици. Чех и гаджето му са закопчани докато обменяли дрога с 46 годишен димитровградчанин.

"Хасково яде най-евтиното пилешко в България", водещо на страница 2-ра. Един истински пиар на министерството на земеделието и храните, което извършило Анализ?! на пазара на пилешкото месо. Та според анализът на човекът с първо име Тотю, Хасково и Кърджали ядат най-евтините пернати- само 4.35 за кило.

Сигурно за Тотю, Хасково и Кърджали са най-забутаните от гледна точка на София честа, и поради това са подходящи за Анализ. Всъщност ядем пилетата още по евтини и това е повод г-н Тотю да направи още един анализ.

"50 на бензинов протест, блокират изхода за Хасково". Протестът срещу скъпите горива затвори южното направление на изхода за Хасково в събота. Близо 3 часа автомобилите на протестиращите затвориха пътя между КАТ и кръговото до Техномаркет. Блокирани останаха току що заредилите коли на бензиностанция Лукойл. Всъщност протестът бе именно срещу монопола на Лукойл на пазара на горивата.

"Убиха Станчо заради беднотия"-над главата в "Хасковска Марица". Станчо е кукла която се самоубива с бензинов пистолет. Това показаха протестиращите срещу цените на горивата хасковлии. "Марица" удвоява броя им-100 коли блокирали пътя за Харманли.

Красива снимка от първа страница на дете целуващо кръст, на светлия празник Цветница.

Под нея заигравката а-ла Хемингуей с камбаната на Болярово, която вече е взета от Козела.

Първа страница завършва информацията от данъчните че "2-ма търговци на горива крият 4.4 млн лева данъци". Общо 16 млн лева скрити данъци са открити от инспекторите на НАП за първите три месеца на годината. Разкритията са резултат от 104 проверки извършени само от хасковски инспектори.

"Бивши атакисти цепят структурите на Сидеров" водещо на стр. втора. Схемата на бившите атакисти Георги Майоров и Анюта Лозева била да привлекът хора от Атака в новата формация на Нколай Кючюков ВМРО НИЕ. Това да спомогне за събаряне на ръководството на Атака и овладяването на областната структура. С нейна помощ, като парламентарно представена партия, кметът Георги Иванов да има свои хора в СИК и ОИК по време на местните избори. Само парламентарно представените сили имат право на квоти в секционните избирателни комисии и общинската избирателна комисия. Засега Иванов не е подкрепен от нито една парламентарно представена партия. А Майоров и Лозева са твърди негови поддръжници, дори са част от инициативния комитет който издигна кандидатурата му за 4-ти мандат.

Пак на предстоящите местни избори е посветена и темата на броя-"Стари кметове посягат към нов мандат" на стр 5-та. Всички кметове на общини от областта искат да кметуват още. Лисков в Харманли протяга ръце за трети мандат, дублиране на мандата искат Стефан Танев/Ивайловград/ и Милена Рангелова/Симеоновград/. Безпроблемен е третия мандат на Георги Манолов в Свиленград. Тук нещата са на принципа "всички обичат Реймънд", както иронично посочва изданието. Без майтап, Манолов ще е единственият който ще е подкрепен отдясно, отляво, че и от ДПС. Доста проблемен ще е меракът на кметът-рекордьор Янко Кючуков в Любимец. Той завършва четвърти мандат, иска 5-ти, пише "Марица". Всъщност Кючуков ще се бори за 4-ти мандат, настоящият му е трети.

Най-изострено ще бъде в Димитровград, където доскоро се смяташе че няма кой да пипне Стефан Димитров. Сега имало кой. Ама името му не се посочва.

Случайно или не, няма нито дума за Хасково където също се точат за четвърти мандат. За обобщение, явно  кметовете в областта са на партизанският принцип-ний тая власт с кръв/пот сме я взели и без боя няма да я дадем.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини