От х:

Днес в x:

Код жълто във всички области в страната. Преглед на националния печат

„Дума": Трайков не се чувствал като жертва

След няколко дни очакване икономическият министър Трайчо Трайков дойде в парламента. Той обяви, че стои зад всичко, което е казал досега, както и че продължава да държи за оставката на шефа на НЕК, а премиерът разбирал претенциите му към Красимир Първанов. Трайков обяви и че в никакъв случай не се чувства жертва.
За мен е очевидно, че трябва да сме много деликатни в период, когато Европарламентът дискутира временен мораториум за строежа на новите ядрени проекти, заяви Трайков.

„Новинар": Код жълто във всички области в страната

Заради силния вятър във всички области на страната бе обявен жълт код. Единствените райони, където обстановката остана спокойна, бяха Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Хасково и Стара Загора. Днес обаче се очаква жълт код да бъде обявен и за Хасково и Стара Загора.
Най-силен вятър има в Кърджали, Оряхово и Ловеч, където достигна до 28 м/с. Силният вятър скъса 30 електропровода в областите Враца, Монтана и Ловеч. Засегнати са 45 хил. потребители в 90 населени места, които останаха временно без ток. В Казанлък вследствие на вятъра огромен електрически стълб се стовари върху пътното платно.

„24 Часа": Първанов се чуди защо не е бил информиран за мисията „Дръзки"

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви в кулоарите на парламента, че не е задължен да информира президента Георги Първанов за предложението си за изпращане на фрегата „Дръзки" за участие в операцията на НАТО „Обединен защитник" в Либия.
„Счетох за необходимо да не го информирам", заяви министърът. „Аз уважавам институциите и тъй като съм сигурен, че той е знаел, че се подготвя такова решение, ако беше ме извикал, аз щях да отида при него и да му обясня. За съжаление не получих такова повикване", обясни Ангелов.
Прессекретариатът на президента веднага отговориха на министъра на отбраната разпространявайки позиция на държавния глава:

„Дума": Консенсус в НС за тракийските българи

Със 125 гласа "за" парламентът прие предложението на "Атака" кабинетът да ускори работата си по искането на компенсации от Турция за наследниците на тракийските българи. Това стана, след като атакистите три пъти отлагаха дебатите по предложението си с мотива, че търсят по-широка подкрепа.
Преди да внесат окончателния вариант, хората на Сидеров го съгласуваха лично с външния министър. Предложението бе подкрепено от всички депутати, с изключение на ДПС. Мотивът на хората на Доган да се въздържат бе, че то не е внесено от МС и не е подписано от всички парламентарни групи.

„Труд": Мирослав Найденов е най-слабият министър

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се очертава като най-слабия член на кабинета поне в очите на най-високопоставените членове на ГЕРБ.
Депутатите от управляващата, които поставяха оценки на министрите в анкети, са отличили най-много вицепремиера Симеон Дянков, научи "Труд".
Данните от анкетите още не са обобщени и всякакви извадки са неверни и спекулативни, каза пред "Труд" шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев. Тепърва листовете с оценки ще бъдат прегледани и когато резултатите са готови, ще бъдат изпратени на премиера Бойко Борисов.

„Новинар": Заден ход за лустрацията на кандидатите за ордени

Парламентът даде заден ход от идеята да се забрани бившите ДС-агенти да получават медали и ордени. Така от ГЕРБ се отказаха да въведат лустрация, която само преди няколко месеца гласуваха на първо четене по предложение на Синята коалиция. Сините настояваха за категорична забрана хората с агентурно минало да се награждават. Това трябваше да важи и за всички доверени лица, както и тези, които работели за разузнаването и контраразузнаването.

„Стандарт": Червен облак надвисна над Елин Пелин

Червен облак паникьоса жителите на Елин Пелин и село Мусачево. Хората се изплашили, че към тях пълзи радиация от Япония. Оказа се обаче, че фините прахови частици са вдигнати от сгуроотвала на "Кремиковци". След сигнал на телефон 112 от Гражданска защита и Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ-София) веднага пратиха експерти да мерят въздуха и установят причината за необичайното явление. Вятърът е довял прахоляка, от който 50% са железни прахови частици, има и златни, и коктейл от други метали от източната част на сгуроотвала - огромно пространство с кафява прах.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини