От х:

Днес в x:

Бойчев: Първомай изхвърля боклука си на незаконно сметище

Снимките са любителски. Направени са на 23 март тази година

Публична тайна е, че въпреки решението на ОбС Първомай от 2009 г. за закриването на сметището край р. Мечка, там продължава да се изхвърля боклук, включително от фирмата по чистота в града. Това пише в открито писмо до председателя на Общинския съвет Петков, кмета Папазов и общинските съветници Бисер Бойчев. Питането му е от името на гражданско сдружение.

„Практика е там да се изхвърлят отпадъци от всякакъв вид: битови, животински, строителни и др., в това число и от службата по чистота на общината. Градът е бил обгазяван многократно поради палежи, като миризмата през лятото е нетърпима. Почти същата е ситуацията със сметището за строителни отпадъци край р. Марица (местност „Червения ямач”).

Защо общината сама нарушава решенията на Общинския съвет и собствените си наредби? Докога ще продължава това? Моля да дадете информация колко акта са издадени и колко средства са постъпили в бюджета на Общината от глоби за нарушаване на Наредбата за чистотата, при положение, че има дори Общинска полиция, на която се плаща от джоба на данъкоплатците“, пише в писмото си Бойчев.

Изявлението му е по повод първа точка от дневния ред на предстоящото днес редовно заседание на ОбС Първомай - „Информация за организацията и контрола по спазване на Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на община Първомай”.

В писмото си Бойчев настоява за пълен одит на дейността по сметосъбирането в общината за периода от 2010 г. досега, за да се отхвърлят всякакви съмненията за корупционни практики.

„При нежелание от страна на общинските съветници да се извършат нужните проверки и да се предприемат действия за прекратяване на тези явни нарушения, ще бъда принуден да сезирам компетентните контролни органи и институции“, завършва Бисер Бойчев.

Parvomai.net ще държи читателите си в течение на скандала, както и на случващото се на сесията на Общинския съвет. Началото й е насрочено за 17.30 часа днес.

Теди Кирякова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини