От х:

Днес в x:

Земеделски съвет към губернатора ще помага на производителите

Областен съвет по земеделие и гори /ОСЗГ/ към губернатора бе учреден днес в Хасково, съобщиха от администрацията на Румен Данев. В него влизат представители на държавни институции в сектора “земеделие и гори”, земеделски производители и асоциации. Председател на новото формирование е областният управител Румен Данев, който днес води учредителното събрание. За негов заместник бе избран зам. губернаторът Николай Нанев.

Съветът ще решава проблеми на производителите, ще им оказва активно съдействие и ще отнася нерешените на място въпроси до централно ниво. На неговите заседания ще се правят препоръки за по-пълноценна реализация и изпълнение на общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Днес бе прието ОСЗГ да има две задължителни заседания годишно – през март и октомври, извън другите срещи по наболели проблеми.

По Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. се обсъжда да бъдат пренасочени средства от едни мерки, където няма интерес за участие към други, атрактивни покани. Това сподели Тодор Тодоров, началник сектор към Областната служба за съвети в земеделието.

Още на първото учредително заседание бяха поставени конкретни проблеми за решаване – за проблемите с напояването, за нуждата от държавно дотиране на водата, тъй като хората се отказват от поливното земеделие, за субсидирането на различните култури.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини