От х:

Днес в x:

Кметът подкара автобус,прави брифинг на колела

Кметът Хасан Азис подкара автобус и направи брифинг на колела  из Кърджали. Градоначалникът показа на журналисти завидни умения във въртенето на волана като същевременно разказваше за осъществените проекти в града. Минувачи се обръщаха след автобуса, когато познаеха  шофьора. В квартал Боровец имаше и  овации.

 Шофьори на автобуси са ставали кметове, но няма кмет който да е станал шофьор на автобус, каза с гордост кметът на Кърджали. Той взе преди година книжка за автобусен шофьор и това е трети брифинг на колела който организира.

 Градоначалникът каза , че три са причините да подкара тежкото возило. Първата е нарасналата журналистическа гилдия, на която той иска да покаже сътвореното през последните месеци. Втора са  нестандартните идеи на неговия приятел отец Петър, който може да пожелае да вози богомолци на Йордановден до Арда. Третата е, че не е изключено за следващия мандат да му трябват пътници,които да придвижи от точка А до точка Б. Не уточняваме дали ще трябва да се прекарват през граница или не, пошегува се градоначалникът. Според него трябвало да си гарантира правилното извозване на правилните хора за вота.

 Първата спирка на пътуващия брифинг бе обходния път за Депото за битови отпадъци през Глухар. Хасан Азис посочи, че благодарение на надигналата се общественост в квартал Гледка и бързата реакция на общината са били осигурени  2,490 млн.лева за  направата на шосето. Имахме готов проект. Получихме подкрепата от правителството и пътят стана, каза Хасан Азис.На връщане той прекара голямата машина през тесните улички на Горна Гледка като показа улица, която общината изгражда за местните хора. В квартала се прави и парк около дерето. То е хванато в канал. Ще има мостчета, детски площадки, пейки. Кметът ще се допита до хората от квартала за името на парка. Те трябва да го именуват, категоричен бе Хасан Азис.

Втората спирка на автобусът бе свлачището при Енчец. Градоначалникът каза, че този обект е бил голямото предизвикателство пред общината. Той  е в три участъка. Първоначално средствата са осигурени от междуведомствената комисия по бедствия и аварии. В последствие са  получени и 1 млн.лева по оперативната програма” Регионално развитие”.

 Базарът на промишлени стоки ще бъде завършен до май. Ще предложим по добри условия на търговците,каза на място градоначалникът. Той припомни, че бяха загубени 15 месеца заради докладна на общински съветник до агенция САПРАРД. Извършените проверки не дали очаквания резултат от местната опозиция. Общо 54 клетки ще има базарът. Всички са разплатени от собствениците на 60 процента. Сумата, която постъпва е около 900 000 лева. Част от нея ще се насочи към  изплащане на дълга на Пазара на производителите към банка „Алианц”. Общината е получила и 360 000 лева от парцела, на който сега се намират сергиите за промишлени стоки. Парите също ще отидат за погасяване на заема към банката.

Последната спирка на автобуса бе парк” Арпезос -Север”.Градоначалникът показа фургона, в който ще работи докато бъде завършен обекта. Той обяви,че ще монтира четири камери които ще показват на гражданите чрез сайта на общината строителството. Искаме хората да могат да контролират всеки ден от изграждането на „АрпезосІ Север” и всеки вложен лев. Смятаме, че гражданския контрол е наложителен, подчерта градоначалникът. Той съобщи, че току що стартирал, обектът вече се проверява. Държавната  агенция „финансова инспекция” проверява по сигнал на депутатката Цвета Караянчева дали законосъобразно е възложено строителството.

Аз предпочитам да строя. Други искат да ме проверяват. Кой каквото може това прави за този град,подчерта Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини