От х:

Днес в x:

Куче за милиони

Това 11-месечно рижо пале е най-скъпото куче на света. Китайски милионер плати за тибетския мастиф на име Хун Дун 10 млн. юана, около милион и половина долара.

Селекционерът на рекордно скъпото пале смята цената за напълно оправдана - то е идеален образец. Името му впрочем означава "голямо пръскане". И правилно – появяването му на бял свят и последвалите грижи са солидна инвестиция.

Хун Дун се храни с пилешко, говеждо, варена риба и други морски дарове. В диетата му са включени кости за почистване на зъбите, както и стрити яйчени черупки, за да получи необходимия за костите му калций.

Тибетският мастиф е исконно китайска порода. Една от легендите, свързани с породата разказва, че самият Буда е имал такова куче.  Мастифите са големи кучета, теглото им може да достигне до 100 килограма. Козината е изключително гъста. Добри пазачи са, обучават се лесно и не проявяват агресия към стопаните си. За китайците притежаването на скъп домашен любимец е толкова важен атрибут за демонстриране на благосъстояние, колкото колата, часовника, бижутата или облеклото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини