От х:

Днес в x:

Посрещнаха турци с мартеницата на Богородица

Миналогодишните Пижо и Пенда украсиха междуетажното пространство на "Райна Княгиня"

7 метровите Пижо и Пенда които станаха популярни миналата година, когато закичиха статуята на Богородица, увиснаха на два етажа в гимназията по лека промишленост Хасково. Изработените от памук и вата народни герои, приковаха вниманието на стотиците ученици от двете гимназии помещаващи се в сградата. Огромната мартеница изуми гости то съседна Турция и хасковски депутати.

Авангардната украса бе начинът с който гимназията по лека промешленост „Райна Княгиня“ отбеляза настъпването на първа пролет. Към мероприятието имаше и модно ревю под надслов „Магията на пролетта“.

Празникът бе уважен от височайшо присъствие, макар и дошло с известно закъснение. Депутатът от ГЕРБ Фани Христова бе почетен гост на гимназията. Такива бяха и директорите на две девически училища от Одрин Турция. Г-жа Себахат Айля и г-н Олуз Ергенджи, бяха в Хасково по повод панаир на професионалното образование в България, но съчетаха визитата с пролетния празник на ПГЛП „Райна Княгиня.

8 момичета от клуб за манекени „Аглая“ на школото, демонстрираха ръчно изработени и проектирани от самите тях модели пролетни тоалети. За приготвяне на облеклото се използвала техниката Муланж -кроене по фигура. Скиците на тоалетите пък ще участват в ежегодният конкурс за моделиери на министерството на образованието.

Г.Христов

Миналата година червено белите герои закичиха символът на града
Фани Христова забави но не забрави празника
Същината бе под хартията

Ръчно изработените тоалети бяха кроени по телата на манекенките

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини