От х:

Днес в x:

Хореографът на "Галаксико" - рожденик днес

41 години навършва днес хореографът и основател на димитровградската балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев. Верен на себе си, той празнуваше на работното си място - в залата за репетиции. Тихомир бърза да подготви букет от мажоретни танци, които ще бъдат гвоздея в програмата на общината по повод националния празник - 3 март. Паралелно с това хореографът все още умува дали трима от неговите възпитаници да заминат за Италия, където са поканени на кастинг в предаване за таланти. "Има вероятност Ивета, Виктория и Ивайло да не отидат в Рим поради финансови и организационии причини", казва Тихомир.

Той се връща назад във времето, когато през далечната 1975 година е започнал да се занимава сериозно със танци. Първо народни при хасковският хореограф Христо Христов, след това състезателни при Силвия Цонкова. Накрая попада в балет "Тангра", където е един от основателите, заедно с ръководителката Дорина Инжова. 

Красива торта получи като специална изненада за рожденния си ден Тихомир от своите възпитаници от школата. Изненада обаче останаха подаръците, подготвени от семейството на "Галаксико".

За Тихомир танците са всичко, признава че е работохолик, зад гърба си има над 80 подготвени хореографии в "Галаксико". Радва се на успехите на своите таланти у нас и в чужбина. Част от тях продължават неговия път в това изкуство. Тихомир се надява един ден да остави танцова школа, която да се гордее с постиженията си. Както и наследници, готови да дадът всичко за прекрасните изяви на сцената пред публика. Освен работа, за Тихомир през 2013 година предстои и друг юбилей - 10 години балетна школа "Галаксико".

Т.Вълчева

Хореографът на "Галаксико" прекара рождения си ден в репетиционната зала
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини