От х:

Днес в x:

Счетоводителка точи 18 бона от училище

Общината направила финансовия одит по сигнал от училището

Бюджетът на начално училище „Отец Паисий“в Симеоновград е бил обект на системно източване през 2010 година. Школото е било ощетено с 18 хиляди лева. Това гласят резултатите от финансовия одит, предприет от община Симеоновград по сигнал на ръководството на школото. Проверяващите са открили множество фактури за извършени дейности и закупени стоки, които реално не са били осъществени.

Според източници на Haskovo.net, извършител на присвояването е главната счетоводителка на училището Боряна Георгиева. Тя е разписвала фактури за фиктивни ремонти, за закупени перилни и почистващи препарати и други консумативи, които така и не са влизали в училището. Злоупотребите били описани от финансовата проверка на общината.

„Да направихме такава, но питайте инспектората“ каза кметицата Милена Рангелова. От инспектората по образование в Хасково потвърдиха, че са уведомени за случая от ръководството на училището. Обявиха обаче, че не са запознати с резултатите. „Случаят е от компетенцията на директора. Ако тя вземе мерки, ние няма да се намесваме“, каза началникът на РИО Иван Панайотов.

Мерките ще са уволнението на счетоводителката, след като изтече законният 14 дневен срок за обжалването на резултатите, обясниха ангажирани с проверката. От НУ „Отец Паисий“ обясниха само, че разследването на злоупотребите дошло след сигнал от учители. Срамували се от постъпката на счетоводителката, която работила там от 2005-та, и отказаха повече информация. Haskovo.net опита да се свърже с г-жа Георгиева. Мобилният и телефон обаче бе изключен през целия следобед.

Haskovo.net изявява готовност да отрази и нейното мнение по скандала, ако тя пожелае да се свърже с нас. 

„Отец Паисий“ е най-престижното училище в Симеоновград според образователния сайт Pomagalo.com. В него учат 282 деца, които се обучават от преподаватели с много добра репутация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини