От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Спираме всичко на кмета, докато няма справедливост

ГЕРБ зае "гранитна" позиция в противоборството с кмета Иванов

Всички решения на кмета, особено ПУП-овете/подробен устройствен план/ ще бъдат спирани. Това се зарекоха от ГЕРБ в лицето на лидера си Иван Петров на пресконференция днес. Поводът бе отговорът на депутата на писанията в жълтата преса по негов адрес, но темата бързо бе отклонена към местните проблеми.

Думите на Петров бяха провокирани от репортерски въпрос, защо съветниците на ГЕРБ в ОбС, не са приели подробен устройствен план за Въгларово, което е попречило на човек от селото да открие собствена винарна. Тя, освен да дава хляб на собственика, е щяла да открие работни места за още 5 души от Въгларово.

„Защо точно тоя ПУП? Знаете ли, че на бюрото на кмета има Пуп-ове от години, които събират прах? Как може той да решава кой ПУП да мине и кой не,  питаше риторично Петров. И се зарече: "Спираме всичко, особено ПУП-ове, докато не се изготви един регистър в който да се види, кое искане кога е постъпило. За да има равнопоставеност трябва да се пита защо едни искания на фирми залежават с месеци, а други незабавно се вкарват за гласуване."

Според Петров, Кмета е иззел много от функциите на общинския съвет и решава еднолично много въпроси свързани с местното самоуправление.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини