От х:

Днес в x:

Общината иска от държавата Информационния център

 Община Кърджали ще поиска от областният управител Иванка Таушанова и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев да съдействат Министерския съвет да прехвърли новостроящата се сграда на Информационния център от държавна в общинска собственост. Днес се очаква Общинския съвет да делегира правото на градоначалника Хасан Азис да започне процудурата.

 Закона за държавната собственост дава правната възможност имот частна държавна собственост да бъде безвъзмездно прехвърлен в собственост на община Кърджали.

Ще припомним, че с решение №788 на Министерски съвет от 2007 г.на община Кърджали бе учредено безвъзмездно право на пристрояване към съществуващата административна сграда на Белия кораб. Пристройката бе на един етаж с площ от 344 кв.м.,предназначена за информационен център и заседателна зала на местния парламент. През 2008 г. общината поиска чрез областния управител Ангел Коджаманов и МРРБ безвъзмездно право на строеж на два етажа с обща площ 899 кв.м.

  През 2009 г. областният управител Иванка Таушанова спря строителството и го обяви за незаконно.Тя се врече че ще събори сградата ако се наложи.По късно я одържави.Само преди месец на брифинг тя обяви:Нека кмета си взема сградата, и ако може да я дострои. Ще видим с какви пари ще го направи.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини