От х:

Днес в x:

Концертът за Юки препълни театъра

В най-посетеното културно събитие на годината се превърна благотворителният концерт на Езиковата гимназия в подкрепа на големият музикант Юксел Ахмедов. Юки, както го наричат всички е възпитаник на елитното учебно заведение. Той се нуждае от животоспасяващо лечение. Учениците от гимназията подеха инициативата да съберат средства.

Спектакълът се чакаше с интерес повече от седмица. Въпреки, че репетициите се започнаха от рано, съдържанието му се пазеше в тайна.

Стотици се стекоха в залата на драматичния театър „Димитър Димов”. Организаторите се опитваха да въведат ред ,като пускаха с предимство учениците от Езиковата. Десетки младежи и девойки обаче бяха дошли да видят своите приятели и приятелки, които участваха в спектакъла. Голяма част от публиката остана права до края на представлението.

Спектакълът бе класическа любовна история на фона на пародия на мита за Дядо Коледа и ученическия живот. Той бе под надслов „Фабрика за илюзии”. Бе открит с песента „Както казват хората” на Юки. Изпълния Узай Кабакчъ. Звъчаха популярни поп-парчета, фолклорни изпълнения, балади. И всичко това преплетено в историята на младия Коледа и Снежанка. В търсенето на магията на любовта. Наследникът на белобрадия старец се влюби в млада репортерка. И както можеше да се очаква историята завърши с хепи енд. Спектакълът приключи с общо изпълнение на всички участници на хитово парче на Юксел. Както можеше да се очаква аплодисментите бяха обилни.

Рокдинозавърът Юксел Ахмедов е певец,композитор и аранжор.Кариерата му стартира от Кърджали,за да достигне върховете с хитовите групи "Стил","Диана експрес","Фоноекспрес","Кукери".Лично Кирил Маричков му избира китарата,на която свири родните рокбалади.Сред тях са "Както казват хората" и "Дали ни стига това?",включени в златния фонд на БНР.Две от парчетата му обаче-"Най-златният лист" и "Кажете ми",завинаги са заличени от цензурата.

 Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини