От х:

Днес в x:

11 хиляди откриват стари задължения при данъчните

Данъкоплатците вече откриват че имат да дават още

Над 11 000 граждани и фирми са поискали от началото на годината досега удостоверения от Офиса на НАП в Хасково за наличие или липса на задължения. С вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната администрация, удостоверенията за липса или наличие на задължения вече включват и стари глоби към други държавни институции като КАТ, Митница, Горско стопанство, РИОКОЗ и други. Много често при проверката на физически лица наяве излизат „забравени” фишове за пътно транспортни нарушения. Едва след плащането на всички видове дългове – данъчни, осигурителни и стари глоби, на клиентът се издава удостоверение, че няма задължения.

Този вид удостоверение се изисква обикновено при кандидатстване за банков кредит, разрешително за оръжие, субсидии и други.

Само през последните 4 работни дни такъв документ в хасковския Офис на НАП заявиха близо 500 земеделски производители, които кандидатстваха за доплащания по програми на Държавен фонд „Земеделие”.

Тази година инспекторите в Офиса са издали и 8 684 удостоверения по запитвания от съдия изпълнители за наличие или липса на трудови договори, банкови сметки и търговски обекти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини