От х:

Днес в x:

Атаман с 200 бона назад, режат го от снега

Комисията по търга за снегопочистването

Фирмата на Мехмед Атаман „Атастрой“ се предлага за отстраняване от търга за обществената поръчка за снегопочистването на Хасково тази зима. Това обяви днес комисията в общината. В петдневен срок възложителят – т.е. кметът Георги Иванов трябва да вземе решение и да издаде заповед за това, обясни Милена Стоянова, юрист от администрацията, която участва в комисията. „Атастрой“ кандидатстваше за първа и трета обособена зона за чистене на улиците с обща стойност над 200 000 лв. Мехмед Атаман, който освен заместник областен управител преди това беше и заместник кмет на община Хасково, все още не е получил парите за чистенето на снега миналата зима. Това призна вчера съпругата му, която се води шеф на фирмата.

Другият участник – „Грийнпартнърс БКС“ от София продължава сам на пистата. Днес бяха отворени ценовите оферти на столичани. И в трите позиции, за които кандидаства, качествените показатели на фирмата бяха оценени с по 40 точки. В пликовете с конкретните цени фирмата декларира, че е съгласна да се вмести в предложените суми за всяка една от обособените зони. Обявени бяха и индивидуалните цени – за чистене на километър сняг, цена на машина за час, цена на ръчно почистване и опесъчаване, извозване на лед и сняг.

Тазгодишната поръчка за чистенето на снега е на обща стойност до 300 000 лв., двойно повече от зимата на 2009-а. Обособени са три позиции. Първата е за снегопочистване, опесъчаване и зимно поддържане на общинската пътна мрежа с дължина 106,440км. Прогнозната цена за тази дейност, предвидена в поръчката, е 94 863 лв.

Втората зона включва кварталите: "Орфей I", "Орфей II", "Ручока", "Център", "Възраждане". "Дружба I", "Дружба II", "Република", "Изгрев" и "Куба". Прогнозната цена за снегопочистването е 64 449 лв.

Третата зона включва кварталите: "Каменни", "Хисаря", "Бадема", "Училищни", "Воеводски", "Болярово" и "Градска градина". Предвидените пари за чистенето на този район от Хасково са 137 973 лв.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини