От х:

Днес в x:

Ощастливиха Махалата с дарения

Сочните пакети бяха разграбени за половин час

140 пакета с цитрусови плодове, пастети и други храни бяха връчени на съответния брой деца от ОУ „Никола Вапцаров“. Получилите подаръци бяха от 5-ти до 8-ми клас, защото от 1-ви до 4-ти всички малчугани са включшине в прогармата Топло мляко и закуска. По нея, децата от начален курс получават безплатен плод и закуска.

Огромното мнозинство от получателите бяха с адресна регистрация в Махалата, както е известна зоната зад АГО. Жизнерадостни мургавелковци веднага разбиваха съдържанието на пакетите по пера. „Мандарините за мен, макароните за мама, пастета за тати. Идеален е за мезе“ сериозно обясни седмокласник, който вече бе загризал отредените му цитруси. Никой не прояви интерес към здравословната зърнена закуска от овесени ядки.

Всеки пакет е на стойност 10 лв и 50 стотинки и включва мандарини, ябълки, кофички течен шоколад, овесени ядки и два пастета. Продуктите са закупени от Българския червен кръст по тяхната програма за здравословно хранене на децата в риск. Във „Вапрацорв“ повечето деца били в риск, обясниха от червения кръст избора си. Още 60 пакета са били раздадени в хасковският дневен център за деца с увреждания „Марина“ и аналогичния димитровградски център.

Общата стойност на проекта е 2 000 лв. Изпълнява се за втора поредна година.

Г.Христов

Доброволци от ПМГ раздаваха помощите на червения кръст
Помощите заминават за разпределение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини