От х:

Днес в x:

Майка и дъщеря убити в Любимец. Депото в Ябълково се размириса на пари. Преглед на регионалния печат

Майка и дъщеря убити в Любимец, пише в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Костите на обявените за издирване през 2008-а Светлана и майка й Пенка от Добрич били открити в кладенец. Задържан е Благой Братоев, който е живял с младата жена.

Темата за бруталното убийство е водеща и за „Хасковска Марица”, където жертвата се нарича Дарина. По случая се води следствие.

Трима уволнени искат митницата, друг акцент от първа страница в „Новинар юг”. За стола на Стефан Марашев документи са подали Христо Русев, Валентин Велков и Любомир Терзиев.

Раздадоха над 500 кг риба на две села за Никулден, водещо заглавие от втора страница в броя. Голямо и Малко Асеново били зарадвани за празника от сдружението, което стопанисва местния язовир.

Председател запечата читалище, друго заглавие от страницата. Става дума за хасковското „Св. Климент Охридски”, което осъмнало в събота със запечатани врати. В културната институция се води спор кой да е председател.

Гангстери удариха бензиностанция, акцент от криминалната страница. Обектът е в Свиленград, атакуван бил единият от собствениците – Трифон Стайков.

Вандали прекършиха 20 дръвчета, пише още на страницата. Отново  става дума за Свиленград, където в понеделник бяха засадени млади фиданки, прекършени от хулигани само няколко дни по-късно.

Нейков: Клубове с 10-годишна история могат да ползват базите безвъзмездно, акцент от спортната страница. Това всъщност си го пише черно на бяло в закона за спорта.

Край „Тракиец” – мижаво Ставри Димитрово, заглавие на фолиото.

Депото в Ябълково се размириса на пари, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е развита на цялата 5 страница. Става дума за това, че във фирмата, спечелила обществена поръчка за изграждане на сметището, дял има бащата на кмета на Димитровград. „Не знам какво има татко”, казва пред столичен вестник Стефан Димитров, а думите му са цитирани в „Хасковска Марица”. Градоначалникът уточнява, че търгът е бил проведен преди да поеме властта като кмет.

Еньо Вълчев отсвири откриването на спортната зала, друг акцент от първа страница. Легендата на борбата в Димитровград не бил поканен на откриването на спортната зала в събота.

След големия износ май ще внасяме пшеница, водещо от втора страница. Хлебопроизводители обаче твърдят, че няма да пипат цената на насъщния.

Мъж накълца жена си, откриват я в краденец, чело на 3 страница. Темата на дописката е касапницата в Любимец.

Борците на СКБ Димитровград отново с купата, акцент от спортната страница. 8 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала спечелиха състезателите на Салим Наим на Международния коледен турнир в зала „Младост”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини