От х:

Днес в x:

Полицаи арестуваха КАТ-Дупница. Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко: Като полицай гарантирам за Шенген

Брюксел да продължи да ни гледа под лупа. За това настоя премиерът Бойко Борисов пред партньорите ни от Евросъюза. "За разлика от Румъния България иска ЕК да продължи мониторинговите доклади за правосъдие и вътрешен ред", заяви Борисов след среща с белгийския си колега Ив Льотерм. Генерала обясни, че преценката на комисията ни е нужна като коректив, който ще усилва натиска за реформи в съдебната система. Ив Льотерм подкрепи изцяло този подход. "Това е полезно средство за активизиране на промените", категоричен бе белгийският премиер. Той заяви, че неговата страна подкрепя влизането ни в Шенген. "Моят приятел Бойко Борисов заслужава уважение за начина, по който се справя с управлението на държавата", коментира още Льотерм. Гостът призна, че дори малко ни завиждал за ниския фискален дефицит. "Неслучайно на моя колега му казах, не като премиер, а като полицай ще гарантирам, че в момента българските граници са много по-надеждни от много от шенгенските граници в ЕС. С приемането ни в зоната ще продължим да се стараем и да бъдем толкова добри, колкото сме и в момента", отсече Борисов.


„Труд": Румен Петков: Искам разследване, отказвам се от имунитет!

Пълна проверка на твърденията на Цветан Цветанов и Ваньо Танов, че е бил свързан с наркопазара. Това поиска вчера депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков с писмо до главния прокурор Борис Велчев. Петков декларира, че се отказва от имунитета си, ако разследването открие данни и в парламента постъпи такова искане от Велчев.
Запитан има ли или не американска виза, Петков отвърна: "Преди месец и половина бях в САЩ. Не съм ходил нелегално!" Вчера от щатската мисия съобщиха официално: "Въз основа на информация, появила се във връзка с криминално разследване, посолството на САЩ е анулирало неимигрантската виза, издадена на Румен Петков."

„Стандарт": Топят съдийка за подкуп от Баретата

"Е, тя, Петя Крънчева взе 200 000 евро, за да пусне Златко Баретата". Тази скандална реплика на бившия главен секретар на министерството на финансите Тенчо Попов се чу на видеозапис по време на делото срещу ексвоенния министър Николай Цонев. За първи път в Софийски градски съд вчера бяха прожектирани видеокадри от СРС-та, които са били използвани по време на разследването срещу Цонев, съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов за даване на подкуп на следователя Петьо Петров. Той е трябвало да прекрати дело на Цонев срещу подкуп.
От видеото стана ясно, че Тенчо Попов коментира съдийката Крънчева на среща в "Гранд хотел София" със следователя Петьо Петров и съдията от СГС Петър Сантиров. Тримата обсъждат заканата на МВР шефа Цветан Цветанов да арестува корумпиран магистрат. Сантиров споделя, че покрай приятеля му от ВАС Панайот Генков се слушат 20 съдии и 15 прокурори. Затова казва на следователя, че двамата не трябва да се виждат, докато делото срещу Цонев не бъде "оправено". След това той дава на Петров мобилния телефон на Тенчо Попов и им казва те да продължат "работата".

„Дума": След яростен дебат властта подчини Сметната палата

След нажежени дебати в продължение на три парламентарни заседания Законът за Сметната палата бе приет окончателно на второ четене. Основната критика на левицата към управляващите е, че подчиняват досега независимия орган с една единствена цел - служебна победа на изборите догодина. Това става чрез намаляване на състава на Сметната палата, централизиране на териториалните дирекции, създаване на Консултативен съвет. В отговор обаче депутатите от левицата получиха изказвания като това на Павел Шопов: "Време е парният чук да удари". Не му отстъпи и гербаджията Георги Андонов: "Толкова ли не можахте да намерите един член от закона, който да ви задоволи, за да спрете да говорите тия неща. Разбрахме, че сте против този закон, изразявате го в гласуването, просто обидно".

„Новинар": Полицаи арестуваха КАТ-Дупница

Всички служители бяха разпитани заради конфликт на интереси
Целият състав на КАТ-Дупница беше арестуван от органите на реда в града. Петте служителки заедно с шефа им Кирил Николов бяха заведени с полицейски конвой до районното управление в Дупница, за да бъдат разпитани. Цялата документация от местното поделение на КАТ е била конфискувана от служители на реда.
Шефът на РПУ в града Борислав Динев коментира, че полицията работи върху сигнали за корупция в КАТ-Дупница. Също така има съмнения, че работещите там са попълвали документи с невярно съдържание. Акцията беше ръководена от началника на Областната полиция в Кюстендил Георги Джоглев. Той заяви, че не бил доволен от работата на служителите в КАТ-Дупница и със сигурност там се въртяло нещо нередно. Джоглев поясни, че проверката била заради сигнали на превозвачи, според които имало конфликт на интереси при служителите.

„Дума": НСИ отчете намаление на доходите

Домакинствата печелят по-малко и ограничават разходите си през третото тримесечие
Средният общ доход на лице от домакинство през третото тримесечие на 2010 г. е 932 лв. и спрямо същото тримесечие на 2009 г. е намалял с 2.2%. Това отчетоха от НСИ. Този доход се формира главно от работна заплата и пенсии. Относителният им дял в общия доход е 80.7%. При пенсиите продължава тенденцията на увеличение, а при работната заплата се регистрира намаление.
Основен източник на доход за домакинствата е работната заплата. През третото тримесечие на 2010 г. тя е 467 лв. средно на лице, което е с 4.3% по-малко спрямо същото тримесечие на 2009 г. Относителният дял на работната заплата в общия доход е 50.2%, което представлява намаление с 1.1 процентни пункта.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини