От х:

Днес в x:

Военните със супер снайпер за празника си

Инструктора на хасковските снайперисти ст. лейтенант Иван Иванов

Супер модерен снайпер на „Хеклер и Кох“добави нова боеспособност на хасковското военно поделение, разкриха от местния гарнизон на традиционните стрелби по случай празника на сухопътните сили на БА, 19-ти ноември. Модерното оръжие с което са оборудвани всички натовски армии, днес бе простреляно на полигона в Добрич. Липсата на откат и супер-точната оптика, позволява дори и на цивилни с лекота да свалят мишените, убедиха се и присъстващите журналисти.

Репортерите се изредиха зад приклада на снайпера и показаха безгрешен мерник.

Оръжието на „Хеклер и Кох“ е с калибър 7.62. Прецизната му далекобойност е 900 метра. Няма почти никакво отклонение на попадението от прицелната точка. Това се дължи на изключително високата начална скорост на куршума-815 метра/секунда и на мекия спусък. Натискът върху него е едва 1.5 килограма. За хасковските снайперисти това е благодат защото досега те стреляха с руското „Мусин Наган“, руска пушка модел 1943-та година.

Двата нови снайпера пристигнаха във връзка с преоборудването на хасковската рота за задгранични мисии, обяви новия командир на поделението подполковник Данчо Николов. Той замени досегашния началник полк. Недялко Ников който бе повишен в щаба на втора армия.

В момента 120 души от хасковския гарнизон са в стенд-бай режим и са на разположение на обединеното европейско командване по мисия „Хелброк“. От март следващата година се формира нова рота от 100 души, която от юли застъпва бойно дежурство в Босна в състава на многонационалните сили „Кейфор“.

Г.Христов

Репортерите също застанаха зад оръжието. И уцелиха
Досега родните снайперисти стреляха с пушка от втората световна война
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини