От х:

Днес в x:

Хасан Азис иска спешен ремонт на кръстовището във „Веселчани”

Кметът на Кърджали Хасан Азис иска от правителството да отпусне половин милион лева за преустройство на кръстовището в квартал „Веселчани”.От няколко години поради засиления трафик стават големи задръствания. С отварянето на пътя за Гърция през прохода Маказа се очаква потокът от автомобили да се увеличи рязко. Ремонтът е спешен, защото от началото на следващата година започва рехабилитация на четирилентовия път от Кърджали до спирка Джебел, който е част от републиканската пътна мрежа. Рементът трябва да предшества преасфалтирането на шосето, водещо за Маказа, тъй като според нормативната уредба след рехабилитацията на шосето, то 5 години не може да бъде преправяно.

  За урегулирането на кръстовището на „Веселчани” са разработени три варианта. Единият е с кръгово движение, който е бил отхвърлен. Причината е, че няма достатъчно пространство и, че няма да може да обслужва тировете.

Комисията по безопасност на движението в общината е избрала  един от двата варианта с островчета. Цената на ремонта е 495 000 лева. Рехабилитацията на шосето ще се извършва с пари на оперативна програма „Транспорт”.За кръстовището обаче са нужни средства от републиканския бюджет. За това кметът Хасан Азис е писал писма до министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, до Агенция „Пътна инфраструктура”, запознал е и шефът на Пътното- Радостин Ламбрев.

Градоначалникът е поискал и среща с областният управител Иванка Таушаннова. Интересът на гражданите и спешността на проблема изискват да разграничим политическите действия от необходимостта от съвместна работа на институциите. Кметският бойкот заради уволненията в училищата остава. Но трябва бързо да решим  проблема с кръстовището,каза Хасан Азис.
 Община Кърджали е готова да започне спешния ремонт веднага. Получила е необходимото разрешение за строителство.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини