От х:

Днес в x:

Пътят Момчилград-Крумовград с 5 годишна гаранция

До края на месец ноември Агенция “Пътна инфраструктура” може да се похвали с приключването на цялостната рехабилитация на първата отсечка от обектите  по ОПРР – Лот 12 Момчилград-Крумовград. Проектът стана възможен благодарение на финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Първата копка на обекта беше направена на 7 август 2010г. Три месеца по-късно са извършени 87-90% от предвидените строително–монтажни работи. Всички дейности се изпълняват съгласно одобрената проектна документация, съобщи инж. Мария Христова, координатор на проекта и екипа за упражняване на строителен надзор. От началото на ремонта до момента не са допуснати никакви инциденти по пътя и са спазени всички графици по план. Ежедневно се контролира поставената временна сигнализация, строителните продукти, влагани в строежа, количеството и  качеството на извършените строително–монтажни работи; стриктно са проверявани мероприятията, свързани със безопасността и здравето на  работещите, коментира още  инж. Христова. Според нея  фирмата – изпълнител „Пътинженеринг” ЕООД гр.Пловдив е създала много добра организация на работа.

Темповете, с които се работи на обекта по ОП „Регионално развитие” предполагат приключването на строително–монтажните работи да стане в рекордно кратък срок-118 дни, съобщи  инж. Радостин Ламбрев, директор на ОПУ-Кърджали. На 100%  вече е направено полагането на асфалтовите смеси. Гаранцията на положения асфалт е 5 години. По думите на инж. Ламбрев приключило е и изграждането на всички пътни връзки с местните пътища. След уплътняване на банкетите и поставяне на мантинелите, започна полагане и на осовата и крайните ограничителни линии т.нар. светлоотразителна маркировка с перли, които рефлектират през нощта. От 8 ноември  стартира поставянето на 460 стандартни пътни знаци и 41 пътни табели.

На обекта се използва модерна  техника, като на моменти по трасето работят повече от 50 машини и автомобили. Общо 70 работници от пловдивската фирма, спечелила обществената поръчка на АПИ – “Пътинженеринг” ЕООД са се трудили на отсечката. Временно за част от дейностите  са наемани и около 20 души от двете общини – Крумовград и Момчилград. На обекта са правени седмични и  месечни  срещи с участниците в строителния процес. На всички строително–монтажни работи е извършван контрол и лабораторни изпитвания от строителната лаборатория към “Пътинженеринг” ЕООД.

      

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини