От х:

Днес в x:

Капан за пешеходци на булевард „Съединение“

Пешеходка притичва през липсващата пътека. В този момент тя е на милостта на шофьорите идващи отдолу

Най - лошата пешеходната пътека в Хасково е...липсващата. Точно такъв е случая по хасковския булевард Съединение в отсечката от зеленчуковия пазар към булевард Раковски. Точно на изкачването към кръстовището, пътни значи съобщават за наличието на пешеходна пътека. Такава обаче липсва, поне като пътна маркировка. Улицата се пресича от асфалтирана кръпка, която може би е заличила маркировката, показа проверка на Haskovo.net.

Липсата на маркировка не спира хората които се спускат по улица „Георги Кирков“ защото това е най-пряката им връзка с центъра. „Цялото училище минава оттам след края на часовете“ предупредиха учители от СОУ „Васил Левски“. Понеже движението и в двете посоки е много интензивно, а колите се движат бързо гонейки светофарите между двете кръстовища, не са редки гледките когато пошеходци остават заклещени в центъра на булеварда докато чакат по някое от платната трафика да замре за малко.

Хасковлии знаят че оттам минават хора и по навик се оглеждат, но повечето от гостите на града си нямат представа за липсващата пешеходна пътека. Водач от Кърджали, спрял да изчака светофара чистосърдечно си призна че не е видял знака. „При тая навалица от коли, повече внимавам да не ме забърше някой“ обясни през стъклото. После се изнесе с мръсна газ към благословеното зелено на кръстовището с „Раковски“. Негови колеги бяха категорични, че пътната маркировка би се забелязала значително по-лесно, особено от младите водачи.

Бременна жена и мъж "дриблират" между профучаващите в двете посоки автомобили

За поставяне на пътна маркировка отговаря общинската фирма „Екопрогрес“. От общината съобщиха, че нямат сигнал за липсваща пътна маркировка в този участък и обещаха да се самосезират от публикацията ни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини