От х:

Днес в x:

Само Марашев със законна вода в Ставри Димитрово

ВиК Хасково има информация само за една законно открита партида за вода в скандалното митничарско селище край язовир „Ивайловград“ - Ставри Димитрово. Тя е на бившия вече шеф на митницата в Свиленград Стефан Марашев. Това се казва в официално разпространена информация от областната администрация, след проверките, назначени от губернатора.

Според отчета на ВиК Хасково през 2008 г. контролен блок извършва проверки и съставя 18 акта за незаконно присъединяване, което е извършено от напорния водопровод до бившето училище през 2000 г. 16 от съставени актове са платени - по 982 лв. Изграден е нов водопровод без строителни документи с цел да се плаща консумираната вода. Натрупаната през периода 2000-2008 г. неинкасирана вода е 9000 кубика. След откриване на центъра за работа с клиенти през 2005 г. има данни за една законно открита партида на името на Стефан Марашев. Останалите партиди са открити на база сметкопротоколите от 2008 г., Към момента 40 абоната имат партиди към ВиК.

Представителят на “Язовири и каскади” към НЕК информира за открити репери за сервитута на яз. “Ивайловград”, като голяма част от тях се намират в незаконните строежи, т.е. строителството е в самите очертания на язовира.

Разпоредено е на Басейнова дирекция Пловдив да направи геодезично заснемане на заливните зони.

В района на Ставри Димитрово EVN използва строен през 1991 г. трафопост /без да има собственост върху него/. Към него са прикачени 12 електромера и имената на 12-те ползватели са известни. Освен това EVN захранва и 3 частни трафопоста, за единият от който в дружеството имат документация. Той е на Росен Киришев и към него има 2 електромера –на имената на Румен Атанасов и на Росен Киришев. За другите трафопостове няма документация, те са на Паришев /с прикачен електомер за ЕТ “Арда 2000”/ и на Тенчо Василев /с електромери за ЕТ “Паралел” и за Тенчо Василев/. EVN захранва и трафопост на ВиК, който от своя страна подава ток на помпена станция и отново на Тенчо Василев. От дружеството обобщават, че общо партидите са на 19 души и към момента нямат информация тези абонати на кого друг дават ток. В действителност ползващите електричество в селото са много повече и тепърва предстои да се изясни как е ставало препродаването на ток.

Със заповед на областния управител проверките в района на целия яз. “Ивайловград” продължават.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини